• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cordon blue, crème brûlée ir filet mignon yra patiekalų pavadinimai, kuriuos daugelis virtuvės šefų ne tik mokėsi ruošti studijuodami, tačiau ir patiekia savo restoranų svečiams. Visgi šiais laikais tokie įmantrūs kulinariniai šedevrai stebina nebent vyresniąją kartą, nes jaunuoliai ne tik žino, kokie tai patiekalai, bet ir moka juos paruošti. Tą patvirtina ir jauni talentai, šiuo metu virtuvės „ginklus“ surėmę naujame „Samsung Galaxy“ realybės šou „Svajonių šefas“.

3

Cordon blue, crème brûlée ir filet mignon yra patiekalų pavadinimai, kuriuos daugelis virtuvės šefų ne tik mokėsi ruošti studijuodami, tačiau ir patiekia savo restoranų svečiams. Visgi šiais laikais tokie įmantrūs kulinariniai šedevrai stebina nebent vyresniąją kartą, nes jaunuoliai ne tik žino, kokie tai patiekalai, bet ir moka juos paruošti. Tą patvirtina ir jauni talentai, šiuo metu virtuvės „ginklus“ surėmę naujame „Samsung Galaxy“ realybės šou „Svajonių šefas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis naujausiais duomenimis, net 33 proc. Lietuvos gyventojų naudojasi į vizualinį turinį — nuotraukas ir vaizdo įrašus — orientuotu socialiniu tinklu „Instagram“. Šios platformos žvaigždutės, siekdamos pritraukti daugiau sekėjų, fotografuoja estetiškai pateiktą maistą ir neretai patiekalus paverčia meno kūriniais, verčiančiais varvinti seilę. Tad nekeista, kad tokios nuotraukos pradėti gaminti suvilioja ne vieną.

REKLAMA

Su tuo sutinka ir naujo „Samsung Galaxy“ kulinarinio realybės šou „Svajonių šefas“ dalyvis Mantvydas. Šešiolikmetis prisimena, kad jau nuo vaikystės mėgdavo stebėti, kaip gamina jo mama. Vėliau, susipažinęs su iš Malaizijos kilusiu savo dėde, vaikinas tvirtai apsisprendė išmokti ruošti maistą. Kita vertus, anot Mantvydo, aistrą gaminti pakurstė ir socialiniai tinklai. „Tokiuose kanaluose kaip „Facebook“, „Instagram“ ar „Youtube“ daugybė entuziastų dalinasi receptais ir taip padeda pradedantiesiems išmokti gaminti“, — įsitikinęs Mantvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios nuomonės ir septyniolikmetis Liudas. Joniškietis kaip ir dauguma paauglių naudojasi „Instagram“ ir mano, kad pamačius, kaip gamina kiti, ne vienam norisi pamėginti pačiam. Visgi Liudas kreipia didžiulį dėmesį ir į nuotraukų kokybę. „Kuomet dalinuosi savo ruošto patiekalo nuotrauka, man svarbi kiekviena detalė, nes jų visuma kuria bendrą vaizdą apie mus pačius kaip asmenybes”, — teigė dėl svajonių šefo titulo Baltijos šalyse besirungiantis vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mantvydas ir Liudas — du lietuviai vaikinai, dalyvaujantys „Samsung Galaxy“ realybės šou „Svajonių šefas” ir besirungiantys su kitais jaunais talentais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Debiutuodami laidoje, dalyviai teisėjams paruošė savo firminius patiekalus — Liudas iškepė bananinius keksiukus, aplietus sūdyta karamele, o Mantvydas nustebino apvirta vištiena su bulvėmis, grybais ir olandiško bei čederio sūrio padažu. Kuriam iš lietuvaičių savo patiekalo estetiniu vaizdu bei, žinoma, skoniu pavyko sužavėti komisiją? O kuris pasirodė prasčiau ir privalės pakartotinai įrodyti komisijai, kad yra vertas žengti į kitą šou etapą? Sužinosite pažiūrėję antrą realybės šou seriją TV3 Play portale arba sekmadienį 10 val. 30 min įsijungę TV6.

„Samsung Galaxy“ šou „Svajonių šefas“ – tai kompanijos „Samsung“ inicijuotas projektas, kurio metu siekiama padrąsinti jaunus ir talentingus kulinarijos entuziastus iš Baltijos šalių siekti savo svajonių bei padėti įgyvendinti savo tikslus, susijusius su kulinarija. Dėl Baltijos šalių svajonių šefo titulo varžosi dvylika dalyvių: po keturis iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų