Ypač sudėtinga džiovinti rankšluosčius, kurie dažnai ima skleisti nemalonų kvapą, jei tinkamai neišdžiūsta arba yra netinkamai skalbiami, rašo express.co.uk.
Laimei, valymo guru ponios Hinch gerbėjai pasidalijo paprastu sprendimu, kaip užtikrinti, kad rankšluosčiai po skalbimo neturėtų nemalonaus kvapo.
„Facebook“ vartotoja Lola Santori klausė: „Mano rankšluosčiai smirda, kai nusišluosčius po dušo sušlampa. Manau, kad nemalonų kvapą gali sukelti bakterijos.
Išbandžiau antibakterinį skalbimo skystį, tačiau nepastebėjau jokio pokyčio. Visus drabužius skalbiu 32 laipsnių temperatūros vandenyje. Ar manote, kad skalbimas aukštoje temperatūroje padėtų?“
Būtina skalbti karštame vandenyje
Populiariausias atsakymas buvo skalbti rankšluosčius 60 laipsnių temperatūroje. Debbie Lyle komentavo: „Rankšluosčius ir patalynę skalbiu 60 laipsnių temperatūroje – rankšluosčiams 32 laipsnių temperatūra nėra pakankamai aukšta.
Į minkštiklio skyrelį įpilu acto, o į būgną su skalbimo milteliais ar skalbimo skysčiu įberiu porą šauktų sodos.“
Sammie Gadd-now Sherwin pakomentavo: „Skalbimo temperatūra nėra pakankamai aukšta, kad sunaikintų bakterijas. Juos reikia pakaitinti ir skalbti aukštoje temperatūroje.“
Ally Sillett atsakė: „Rankšluosčius visada skalbiu 60 laipsnių temperatūroje. Taip pat skalbiu su actu arba soda.“
Jules Coates rašė: „Visus rankšluosčius ir patalynę reikia skalbti 60 laipsnių temperatūroje, kitaip jie nebus švarūs.“
Lynn Anne pritarė ir sakė: „Skalbkite mažiausiai 40 laipsnių temperatūroje, geriausia – 60 laipsnių temperatūra. Tačiau tai priklauso nuo to, rankšluosčiai spalvoti ar balti.“
Rankšluosčius reikia ilgai skalbti karštame vandenyje, kad jie būtų švarūs ir pasišalintų kūno riebalai, bakterijos ir makiažo likučiai. Tai taip pat padės užtikrinti, kad rankšluosčiai nepraras spalvos, neskleis nemalonaus kvapo ir išliks purūs.