Dietistas Mantas Liekis sako, kad viena dažniausių klaidų, kurias pusryčių metu daro žmonės, yra ta, kad ryte nevalgo jokio maisto, o vakare ar per pietus prisivalgo daugiau nei reikia.
„Tokiu atveju būtina suvalgyti pusryčius, kad nepersivalgytumėte vakare ir nesigautų taip, kad nieko nevalgote pirmą dienos pusę, o vakare persivalgote ir taip nebegalite sukontroliuoti savo svorio“, – paaiškina.
Dar viena klaida, pasak specialisto, yra ta, kad pusryčių metu žmonės valgo per mažai baltymų. Valgant tik košę, sumuštinį su avokadu ar tik vieną vaisių nereikėtų tikėtis, kad taip gausite reikiamą kiekį baltymų.
„Toks pusryčių variantas – nekokybiškas. Pusryčių metu reikėtų gauti bent jau 25-40 g baltymų, o tai reiškia, kad puikiu pavyzdžiu pusryčiams galėtų būti: 300 gr jogurto su priedais, keturi kiaušiniai, 100 gr sūdytos lašišos sumuštinis, 3 kiaušiniai su šiek tiek sūrio ir daržovėmis.
Tai būtų kokybiški pusryčiai, kurie turi daug baltymų ir suteikia produktyvumo bei energijos. Tad jei išvengsite šių klaidų, galėsite džiaugtis tobulu kūnu.“
Štai kokius produktus rekomenduoja rinktis
Savo puslapyje, kuriame dalinasi sveikos mitybos patarimais, dietistas nurodo, ką reikėtų valgyti pusryčiams, jei norite turėti tobulą kūną. Pasak specialisto, yra vienas paprastas patarimas – suvalgyti pakankamą kiekį baltymų:
„O kokie tada yra tie produktai, kurie turi pakankamai baltymų ir kuriuos reikėtų valgyti? Taigi, keli jų:
– graikiškas jogurtas;
– liesa arba riebesnė varškė;
– sūris;
– grūdėta varškė;
– lašiša;
– kiaušiniai;
– proteino kokteilis;
– baltyminė košė;
– avižos su proteinu;
– smūtis;
– sumuštinis su kiauliena, veršiena.“
Dietistas priduria, kad įtraukus šiuos produktus į mitybos racioną gausite ir pakankamą kiekį baltymų, ir jausitės produktyvūs, ir greičiau pasieksite išsikeltus tikslus.
Daugiau sužinoti sveikos mitybos patarimų galite apsilankę dietisto „Facebook“ puslapyje.