Reikės:
Salotoms
- 185 g bolivinės balandos;
- 500 ml vandens;
- skardinė avinžirnių (arba 230g namuose virtų avinžirnių) (galite keisti bet kokiais mėgstamais ankštiniais);
- 300 g tofu;
- 50 g špinatų;
- 30 g šviežių petražolių;
- 30 g šviežios kalendros (jeigu nemėgstate kalendros, dėkite daugiau petražolių);
- 35 g laiškinių svogūnų;
- 60 g alyvuogių;
- 40 g moliūgų sėklų.
Padažui
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 4 v. š. citrinos sulčių;
- 2 v. š. tahini;
- 1 česnako skiltelė;
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Bolivinę balandą praskalaujame ir dedame į vidutinio dydžio puodą, pilame 500 ml vandens. Kaitiname puodą ant vidutinės ugnies, kol užvirs, ir sumažiname ugnį. Lėtai verdame apie 15 minučių, kol bolivinė balanda sugers visą vandenį. Puodą nuimame nuo ugnies, uždengiame dangtį ir palaikome 5 minutes.
Paskrudiname moliūgo sėklas mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Skrudiname maždaug 5 minutes dažnai maišydami, kol sėklos taps kvapnios. Iš keptuvės moliūgo sėklas pilame į didelį dubenį.
Susmulkiname špinatus, petražoles, kalendrą, laiškinius svogūnus, alyvuoges. Tofu supjaustome į kubelius. Viską dedame į prieš tai minėtą dubenį.
Bolivinei balandai ataušus ją taip pat perkeliame į dubenį.
Ruošiame padažą: į mažą dubenėlį išspaudžiame česnaką, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, tahini, pagardiname druska ir pipirais. Padažą pilame į didįjį dubenį, viską gerai išmaišome.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Challenge 22.