Užkandis netikėtai užgriuvusiems svečiams.
Jums reikės:
- Druska ir pipirai
- 1 šaukštas grietinės
- Kiaušinis
- 100 gr maltų šaldytų špinatų
- 2 šaukštai sezamo sėklų
- 250 gr sluoksniuotos tešlos
- 100 gr varškės
Paruošimas:
Špinatus atšildome ir sumaišome su varške, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį špinatų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome sezamo sėklomis. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai apskrus.