Lydeka būtina Kūčių stalui!
Jums reikės:
- 1 batono riekelė
- 1 šaukštelis druskos
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas krakmolo
- 700 gr lydekos
- 1 morka
- 1 šaukšto prieskonių žuviai
- 6 putpelės kiaušinių
- 1 šaukštas sviesto
- 1 svogūnas
Paruošimas:
Nuskustai lydekai aš nupjaunu galvą, nudiriu odą. Nuimtą nuo kaulų mėsą sumalu,įplaku vieną kiaušinį, suberiu krakmolą, sudedu piene mirkytą batoną, bei virtą , bet dar svieste su svogūnu pakepintą morką. Įberiu druskos, lauro lapelių, baltųjų pipirų. Išmaišytią masę krečiu į lydekos odą, vis įdėdama po vieną virtą putpelės kiaušinuką. Tuomet naują lydekos ,,kūną ''prisiuvu prie galvos , įvynioju į marlę ir verdu apie 30min. vandenyje agardintame citrininiais žuvies prieskoniais.
REKLAMA