Spalvingas ir skanus pusryčių patiekalas.
Jums reikės:
- ~400g špinatų (naudojau šaldytus smulkintus)
- 2 kiaušinių
- ~75g fermentinio sūrio
- šiek tiek džiūvėsėlių
- šiek tiek sviesto
- svogūnų laiškų
- pipirų, druskos
Gaminame:
Sūrį sutarkuojame tarka (tarkavau su smulkesne puse), špinatus paruošiam pagal instrukciją ant pakuotės, nukošiame. Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, špinatus padaliname į dvi porcijas, dedam į indą, ant viršaus padaliname sūrį, padarome duobutę, įmušam kiaušinį, pabarstome druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais. Į tarpus tarp porcijų dedame kelis nedidelius sviesto gabaliukus. Kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje kol kiaušinis iškepa iki norimos konsistencijos (atsiprašau, nepažiūrėjau laiko).
REKLAMA