• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai verdant kiaušinius šie sutrūkinėja, jiems suskilus, baltymai išteka į vandenį. Tačiau yra paprastas būdas, kaip užtikrinti, kad verdant puode nesuskiltų nė vienas kiaušinis – tereikia verdant įpilti acto.

Dažnai verdant kiaušinius šie sutrūkinėja, jiems suskilus, baltymai išteka į vandenį. Tačiau yra paprastas būdas, kaip užtikrinti, kad verdant puode nesuskiltų nė vienas kiaušinis – tereikia verdant įpilti acto.

REKLAMA

Artėja Velykos, kai visi dažys kiaušinius, tačiau dažna problema ta, kad puode virimo metu jie suskyla. Tačiau išbandykite šią gudrybę, kad kiaušiniai verdant nesuskiltų – paprasčiau nebūna, rašo timesofindia.indiatimes.com.

Dauguma žmonių kiaušinius laiko šaldytuve ir naudoja juos vos iš jo išėmę. Svarbu, kad jie būtų kambario temperatūros prieš virimą, nes jei šaltus kiaušinius dėsite tiesiai į verdantį vandenį, didelė tikimybė, kad jie sutrūkinės.

Verdant kiaušinius įpilkite acto

Vis tik, yra vienas paprastas būdas, kaip to išvengti. Triukas, kai verdama įpylus acto, yra vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų, kaip išvengti kiaušinių skilimo virimo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite, kad vienam kiaušiniui reikia vieno arbatinio šaukštelio acto, tad paskaičiuokite kiekį priklausomai nuo to, kiek kiaušinių verdate.

REKLAMA

Paprasčiausiai pastatykite puodą su vandeniu ant viryklės ir pilkite actą į vandenį, kol jis dar šaltas. Į vandenį įpiltas actas padeda kiaušinio baltyme esantiems baltymams greičiau koaguliuoti, todėl ženkliai sumažėja tikimybė, kad kiaušiniai suskils.

Taip pat nepamirškite, kaip tobulai išvirti kiaušinius. Pripilkite pusę puodo vandens ir dėkite ant viryklės. Įpilkite acto (taip pat galite įberti druskos) ir leiskite vandeniui užvirti.

REKLAMA
REKLAMA

Įsitikinkite, kad kiaušiniai yra kambario temperatūros ir nesudėkite į puodą per daug kiaušinių. Tada atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą ir uždenkite dangčiu.

Leiskite kiaušiniams virti šešias minutes, jei norite skysto trynio, aštuonias minutes, jei norite vidutinio minkštumo trynio ir apie 10-12 minučių, kad kiaušinis būtų kietai virtas.

Kol kiaušiniai verda, palaikykite vidutinę liepsną. Praėjus virimo laikui, greitai perkelkite kiaušinius į dubenį su šaltu vandeniu ir leiskite jiems atvėsti 3-4 minutes.

Tada beliks lengvai įdaužti kiaušinio lukštą ir jį pašalinti – pastebėsite, kad lengvai ir be jokio vargo pavyksta juos nulupti, o kiaušiniai išvirę tobulai.

Kokios ale profesionalės nurodė tokį kiaušinių virimo laiką?
Po 6 minučių virimo kiaušiniai bus kieti kaip akmuo. Norint truputį skystų kiaušinių, reikia virti 3 minutes nuo užvirimo.
Minkšti 3 min dideli kaimiški kiaušiniai, o kieti 4 min nuo užvirimo, kiaušinius dedu į šaltą vandenį ir tiesiai iš šaldytuvo, kol šyla vanduo sušyla ir kiaušiniai dėl to netrūkinėja, tik reikia atsargiai dėti į puodą kad nepažeistume lukšto,, dėl to turi būti daugiau vandens ir erdvės puode
"Dažnai verdant kiaušinius..." Svarbiausias patarimas - kiaušinius virkit tik vieną kartą.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų