Nors pro lukštą prasiveržusią baltymo dalį galima nupjauti, kad išorinė kiaušinio dalis atrodytų pakenčiamai, po lukštu patekęs vanduo vis tiek pakeičia kiaušinio konsistenciją bei skonį. Jei norite skanių virtų kiaušinių, reikėtų neleisti lukštui įskilti.
Visų pirma, rekomenduojama naudoti ilgiau šaldytuve palaikytus kiaušinius. Kuo senesnis kiaušinis, tuo labiau susitraukęs jo turinys, todėl virimo metu jis plėsis mažiau ir tikimybė, kad lukštas įskils, bus mažesnė.
Prieš virdami kiaušinius palaukite, kol jie pasieks kambario temperatūrą, jei juos ruošiatės dėti į verdantį vandenį. Jei šaltus kiaušinius iškart dedate į karštą ar verdantį vandenį, jie lengviau suskyla.
Kiaušinius į puodą įleiskite iš lėto, geriausia – kiaurasamčiu, kad juos per greitai numetus jie nesuskiltų. Į puodą neprikraukite per daug kiaušinių. Reikia, kad virdami kiaušiniai turėtų vietos judėti – kuo labiau jie daužysis į kitus kiaušinius, tuo didesnė tikimybė, kad jie suskilinės.
Pirma kiaušinius sudėkite į puodą ir tuomet užpilkite šaltu vandeniu. Vandens virš kiaušinių turėtų būti dar pora centimetrų.
Į vandenį į pilkite šaukštą acto – taip jau ant lukštų esantį įskilimai susitrauks ir kiaušiniai bus apsaugoti nuo skilinėjimo virimo metu. Taip pat nesusidarys didesnių įskilimų.
Kiaušinius virkite ant nedidelės kaitros. Taip jie per daug nesidaužys, ir tikimybė, kad jie suskils bus dar mažesnė.
Dalyvauk Margučių čempionate – pasidalink savo margučiu! Siųskite nuotraukas ar video medžiagą ir galbūt jūsų margučių vaizdai papuoš TV3 Laidą „Velykos #IšNamų“. Kurkime šventę ir gerą nuotaiką kartu! Anketą rasite čia.