„Mūsų produktai yra kuriami remiantis inovatyviais maisto gamybos standartais, atsižvelgiant į pasaulio didmiesčių gyventojų poreikius. Mūsų naujosios sriubos išskirtinai turėtų patikti mamoms, ieškančioms gero, sveiko ir kokybiško maisto savo šeimai. Taip pat biurų darbuotojams, kurie vertina švarų ekologišką maistą, tačiau ne visada turi laiko jo pasigaminti pietums darbe arba papietauti tokį maistą tiekiančioje kavinėje. Greitai paruošiama ekologiška sriuba – puiki išeitis – tereikia pašildyti ir galima valgyti“, – sako „AUGA group“ valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.
Iki šiol į didžiausius Lietuvos prekybos centrus „AUGA group“ teikė ekologiškas pačių Lietuvoje užaugintas daržoves, pievagrybius ir kitus egzotinius grybus, marinuotus ir konservuotus pievagrybių bei daržovių gaminius. Dabar prekybos vietose galima rasti 5 skirtingų skonių ekologiškų sriubų: burokėlių, daržovių, trintų morkų su kokosų pienu, trintų pievagrybių bei trintų pomidorų sriubų.
Produkcija yra gaminama tik iš ekologiškų ingredientų, be jokių konservantų, keturiuose sriubų skoniuose nenaudojami jokie gyvulinės kilmės produktai. Sriubas itin lengva paruošti šildant puode, mikrobangų krosnelėje arba nepradarytą pakuotę 10 min. palaikant verdančiame vandenyje. Sriubos pakuojamos į inovatyvią, aplinkai draugišką pakuotę, kurios gamybos procese išskiriama mažiau CO2, nei gaminant analogiškos talpos stiklainį ar skardinę. Pakuotė yra saugi maisto produktams – jos gamyboje nenaudojami BPA plastiko elementai. Dėl unikalios pakuotės ir konservavimo technologijos sriubų nebūtina dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūroje jas galima laikyti net metus laiko.
Šios sriubos jau pripažintos tarptautiniuose apdovanojimuose. Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusiuose tarptautiniuose apdovanojimuose „Gulfood Innovation Awards 2017” šios sriubos pripažintos geriausiu ekologišku produktu, o Didžiojoje Britanijoje vykusiame pasaulio maisto inovacijų konkurse „World Food Innovation Awards 2017“ produktas pateko tarp finalininkų Geriausio ekologiško produkto ir Geriausio pakuotės dizaino kategorijose.
Naujojo produkto išskirtinumą, greitą paruošimo būdą įvertino ir Lietuvos maisto žinovai. Viena žinomiausių maisto tinklaraštininkių Lietuvoje, knygų autorė Beata Nicholson šioms sriuboms suteikė „Beatos virtuvės“ rekomendaciją.