Viskas ko reikia norint pasigaminti kaštonų skalbiklį yra apie 10 kilogramų kaštonų. Visus juos teks susmulkinti, nesvarbu, kaip tai padarysite: ar peiliu, ar plaktuku, ar trintuvu ir panašiai.
Susmulkintus kaštonus reikia užpilti karštu vandeniu. Palikite šį mišinį pastovėti apie 30 minučių. Virimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio. Ketvirčiais supjaustytus kaštonus reikės virti per naktį, o susmulkintą kaštonų minkštimą reikia virti vos 15–30 minučių, kad išsiskirtų saponinai.
Išvirusį mišinį nukoškite. Jis bus kaip tirštas, nenugriebtas pienas ar grietinėlė, drumstos, geltonos spalvos.
Norėdami gautą mišinį naudoti kaip skalbiklį, vienam skalbimui jo pakaks maždaug Vienam 1/4–1/3 puodelio. Skystas ploviklis gali būti laikomas šaldytuve iki savaitės, rašo zerowastechef.com.
Svarbu žinoti
Susmulkintus kaštonus galima išdžiovinti ir sandariai laikyti inde, iki kito karto, kol prireiks.
Be to, tarkuotus kaštonus arba ketvirčiais supjaustytus kaštonus galima įdėti į tinklinį maišelį ir dėti tiesiai į skalbimo mašiną. Nesibaiminkite, kaštono luobelė neišteps drabužių.
Toks kaštonų skalbiklis yra švelnus ir puikiai tinka švelnioms skalbimo priemonėms bei kasdieniam skalbimui. Jei ant drabužių yra riebalų dėmių ar kitų stiprių dėmių, prieš skalbdami juos iš anksto apdorokite. Kaštonų muilas nėra pritaikytas pašalinti dėmes, kurioms reikia skirti daugiau dėmesio.
Jei norite, kad kaštonų skalbiklis kvepėtų, įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus.