Planuojama, kad iki vasaros pabaigos šis skaičius gali gerokai šoktelėti. Tuo metu dietologai pataria nepiktnaudžiauti smaližių skanėstu. Teigiama, kad atsigaivinti galima ne tik desertu, bet ir kitais būdais.
Plombyras grietininis, pieniški ledai, šerbetas ar iš sulčių gamintas skanėstas, teigiama, kad būtina atsižvelgti ką perkame. Kartais, kai aiškinama pieniški ledai turi mažiau kalorijų nei pavyzdžiui grietininis plombyras.
Dietologai nepataria pirkti kai kurių rūšių glazūruotų ledų, kartais, kaip aiškinama glazūra būna pagaminta iš augalinių, ne itin sveikų riebalų. Atskirti paprasta – tikrasis šokoladas nukritęs nuo ledų tuoj ištirpsta, glazūra gaminta naudojant augalinius riebalus net ir pagulėjusi ant saulės netirpsta. O kalorijų kiekis juose dar didesnis. Vaikams tokių ledų dietologai nerekomenduoja.
Daugelis prisipažįsta ledus perkantys atsivėsinimui. Tačiau medikai sako, esą greičiausiai dėl to poliklinikose ar ligoninėse per karščius ir padaugėja sergančiųjų angina ar slogomis. Mat žmonės besivėsindami persistengia. Tad ledus patariama valgyti neskubant, ir užsigeriant šilta arbata.