Iš Turkijos kilęs Nusretas Gökçe 2017-aisiais tapo interneto sensacija ir šiuo metu turi daugiau nei 39 milijonus sekėjų, o praėjusį mėnesį Londone jis atidarė savo pirmą prabangų kepsnių restoraną „Nusr-Et Steakhouse“.
Dabar internete žaibiškai išplito vieno restorano svečio sąskaita, iš kurios matyti, jog jis su trimis draugais už vakarienę sumokėjo £37 023 (43 872,39 eurų).
Nors kepsniai jiems atsiėjo £8 500 (10 072 eurus), brangiausiai kainavo alkoholiniai gėrimai. Ketveriukė užsisakė 1996 m. „Petrus“ vyno butelį už £9 100 (10 783 eurus), o tada – dar du butelius 2003 m. „Petrus“ vyno net už £19 900 (23 581). Jei to būtų negana, draugai pasiėmė ir 2006 m. „Dom Perignon“ rožinio vyno „vos“ už £1 620 (1 919 eurus).
Iš viso alkoholiniai gėrimai jiems atsiėjo £30 620 (36 284 eurus) – panašiai kaip įnašas nedidelio namo paskolai. Jeigu draugai būtų gėrę tik vandenį, tokia vakarienė jiems kainuotų „tik“ £1 574 (1 865 eurus), bet tai vis tiek yra daugiau, nei daugelis mūsų esame išleidę vakarienei.
Na, o žmonės nebūtų žmonės, jeigu nesipiktintų tokiomis kainomis. „Tai yra pasibjaurėtina“, „visiška nesąmonė“ – internautų komentarus cituoja portalas „Manchester Evening News“.
Beje, paties restorano internetinėje svetainėje patiekalų kainų nerasite. Vis dėlto, jei tikėsime internete atsidūrusia sąskaita, „Salt Bae“ restorane sumokėsite mažiausiai £11 (13 eurų) už „Red Bull“ skardinę, £200 (237 eurus) už keturis turkiškus pyragėlius ir £850 (1 007 eurus) už jautienos kepsnį.
Kaip aukso dulkėmis apibarstytą kepsnį patiekia pats „Salt Bae“, galite pamatyti čia: