4 vandenų kraštas – tai vieta mūsų šalyje, kur galima pailsėti ar aktyviai laiką leisti prie ežerų, upių, marių ir jūros. O jei konkrečiau – tai Klaipėdos rajonas.
„Dreverna – mūsų šalies perlas. Buvau sužavėtas unikalia galimybe būnant joje pamatyti Kuršių Neriją, į kurią, beje, galima persikelti greitaeigiu keltu vos per 15 minučių!“, – kalbėjo TV3 laidos „Sveiki atvykę“ vedėjas Žygimantas Barysas-Žygis.
Kelionių žurnalistas pasakojo, kad Drevernoje galima leisti atostogas kaip tik panorėjus. Norite pasyvaus poilsio – yra lauko baseinas, vėlų rudenį ar žiemą galima pasišildyti sukūrinėje vonioje, į kurią telpa net 25 žmonės! Na, o jei norisi aktyvaus poilsio – išmėginkite vandenlentes. Pageidaujate kažko ekstremalaus? Visada galite pakilti su parasparniu į kilometro aukštį ir pasigrožėti tiek pamariu, tiek Kuršių Nerija, tiek pačia Klaipėda. Na, o jei tokia atrakcija Jums atrodo rizikinga, apžiūrėti apylinkes galite ir nuo specialaus bokšto, kurį taip pat aplankė „Sveiki atvykę“ kūrybinė komanda.
„Patogu, kad vienoje vietoje yra sukurta visa infrastruktūra – yra skirtingo lygio poilsio vietos pagal keliautojų poreikius, galybė pramogų, taip pat maitinimo įstaigos. Vienoje jų galite gauti pasakiškai gardžių lydekos maltinukų, kurie gaminami pagal vietinio žvejo žmonos receptą. Kartais aš pagalvoju: gal ir nieko tokio, kad šįmet į Turkiją ir neišvykote?“ – šypteli „Sveiki atvykę“ vedėjas.
Ž. Barysas su komanda išmėgino dar vieną pramogą – kelionę pagal senus brėžinius atkurtu prekybiniu burlaiviu – vieninteliu tokiu, kuris ne tik tarsi muziejaus eksponatas, bet dar ir atlieka pagrindinę funkciją – išties veikia ir plukdo žmones! „Išplaukus į Kuršių marias laikas galėtų iš viso sustoti. Toks poilsis, pučiant lengvam vėjeliui, labai geras. O kai dar kapitonas su gaspadine išverda žuvienę čia pat, laive – supranti, kad laimei reikia vos poros šaukštų gardaus valgio ir užburiančių vaizdų, kuriuos pamatys ir mūsų laidos žiūrovai“, – kalbėjo Žygis.
O jei prakalbome apie maistą, jo pamario krašte galima paragauti pačio įvairiausio. Bet labiausiai „Sveiki atvykę“ komandą sužavėjo galimybė paragauti ypatingos kafėjos, pagardintos cikorijoms. Beje, kafėja – tai tikrosios kavos sesė, tik be kofeino, kurią dreverniškiai siūlo skanauti su specialiu pyragu, vadinamu grabaliočiu. Kodėl jis vadinamas būtent taip – sužinosite šio šeštadienio „Sveiki atvykę“ laidoje, kurios metu Jus supažindinsime ir su nauja sąvoka – gintaravimu.
Kaip sekėsi laidos vedėjui gaudyti gintarus, kokių netikėtų patiekalų šįkart ragavo kelionių šou komanda ir kokias atrakcijas išbandė Klaipėdos rajone, sužinosite šį šeštadienį, rugpjūčio 22 dieną, 9 ryto, per TV3.