Atvykusius į Klaipėdos rajone esantį Drevernos kaimelį Jono Gižo etnografinėje sodyboje Iloną, Bilą ir Dilaną pasitiko folkloro ansamblis ir šišioniškių kalba pakvietė paskanauti gardžios žuvienės.
Vėliau „Maisto kelio“ vedėjai vyko į netoliese esantį Drevernos uosto restoraną, kuriame paragavo Bilo labai mėgstamų, per visą kelionę išgirtų lydekos maltinukų.
Pasistiprinusios trijulės laukė nuotykiai ir išskirtinė proga pasiplaukioti po Kuršių marias senoviniu buriniu laivu – reisine „Dreverna“. Išplaukus vedėjams ne tik atsivėrė pasakiško grožio Kuršių marių platybės, tolumoje dunksančių kopų vaizdas, bet ir laukė laivo kapitonų vaišės: šviežias žuvies troškinys, kafija bei gliumzinis pyragas.
Kelionėje trijulės laukė pažintis ir su įvairiomis pajūrio krašto tradicijomis, tarp jų ir vyndarystės: „Memel wine“ vyninėje laidos vedėjai dalyvavo išskirtinėje vyno degustacijoje.
Pažinę Drevernos kraštą Ilona, Bilas ir Dilanas vyko į Šilutę, kur jų laukė pirmoji stotelė – Hugo Šojaus muziejus. Jie ne tik apžiūrėjo čia veikiančias ekspozicijas, bet ir prie kafijos puodelio sužinojo daugybę paslapčių apie Klaipėdos krašto gyventojų buitį.
Praplėtę savo žinias laidos vedėjai vyko į Ingos rūkyklėlę, kurioje pamatė, kaip rūkoma žuvis pagal senąsias žuvies rūkymo tradicijas.
Kelionei einant į pabaigą trijulė užsuko į ant Minijos upės kranto įsikūrusį restoraną „Mėlynasis karpis“, kur paragavo gardžių žuvies patiekalų.
Visą laidos „Maisto kelias“ vedėjų kelionę ir dar daugiau patarimų, ką aplankyti ir kur skaniai pavalgyti Klaipėdos krašte, galite pamatyti vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Maisto kelias“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9:30 per TV3 televiziją.