Pats paprasčiausias ir turbūt daugelio naudojamas būdas – sriubos praskiedimas vandeniu. Tiesiog į sriubą po truputį pilkite daugiau vandens ar sultinio ir ragaudami išgaukite tobulą skonį. Tik nepamirškite, kad šis patarimas tinkamas sriuboms, kurių pagrindą sudaro sultinys, mat vanduo pakeis, pavyzdžiui, kreminės sriubos tekstūrą ir turbūt tik dar labiau viską pablogins, rašoma livestrong.com.
Įdėti rūgštelės
Jei sriuba yra per sūri, skonį subalansuoti gali citrinos sultys arba actas. Persistengti tikrai nereikia, pakaks vos šaukštelio rūgštelės ir skonio receptoriai nebejaus sūrumo. Vietoj citrinos sulčių ar acto galima įdėti ir žiupsnelį cukraus – jis taip pat subalansuos sriubos skonį.
Įdėti grietinės
Dar vienas būdas išgelbėti per sūrią sriubą – įdėti kreminį elementą, pavyzdžiui, šaukštą grietinės. Jei gaminate kreminę pomidorų sriubą, kuri yra per sūri, pridėkite šiek tiek riebios grietinės. Tik nepamirškite, kad jei jūsų sriubos pagrindą jau sudaro koks nors pieniškas produktas, tai daryti reikėtų atsargiai, kad sriubos skonis netaptų pernelyg pieniškas.
Įdėkite bulvę
Galite pabandyti į sriubą įdėti bulvę, kuri sugers šiek tiek sūraus skonio, ir prieš patiekdami ją išimti. Vietoj bulvės taip pat tiktų makaronai, ryžiai ir kiti krakmolingi produktai, kurie sušvelnins sriubos skonį.
Dėl krakmolingų priedų sriuba taps šiek tiek tirštesnė, todėl galite įpilti vandens, kad ji prasiskiestų ir nebūtų pakenkta tekstūrai.