Lietuvis, gamta ir šašlykai – it šventoji trejybė. Iškylų be mėsos tautiečiai neįsivaizduoja, o štai fantazija, kaip ją marinuoti – neišmatuojama. Ko gero, kiekvienas turi savo slaptą receptą.
Taigi akivaizdu, kad lietuviai labiausiai mėgsta majoneze marinuotą kiaulieną. Toks mėsos rauginimo prieš kepimą būdas, anot kulinarijos profesionalų, nėra labai blogas, mat tokiai sausai mėsai kaip vištiena suteikia sultingumo. Tačiau dietologai grūmoja pirštu – majonezas itin riebus produktas, o kartu su kiauliena tai tikra kalorijų ir cholesterolio bomba.
Šefė Galina naudoja alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, kurios labai svarbios, mat rūgštis minkština mėsą, įvairias žoleles, tokias kaip kuminas, rozmarinas, taip pat gausiai svogūnų ir česnakų. Svarbiausia visus marinato produktus gerai įtrinti į mėsą. Palaukite keliolika minučių ir galite pradėti kepti. Visgi nekantriems lietuviams ir penkiolika minučių užtrunka, tad pastaruoju metu populiarėja būdas mėsą marinuoti su mineraliniu ar net gazuotais vaisvandeniais. Pastarųjų medikai, žinoma, pataria vengti, na, o mineralinis žalos organizmui nepadarys. Tiesa, gali sugadinti mėsą.
Išsamiau žiūrėkite tv3 reportaže: