Medų maisto gamybai šefas pasirinko neatsitiktinai – šįkart jis lankėsi Anykščių rajone, Ugnės ir Eimanto medaus ūkyje, kur pats turėjo galimybę išbandyti jėgas bitininkavime.
Šešerius metus ūkyje šeimininkaujantys sutuoktiniai Eimantas, kuris pagal specialybę – muzikantas, ir Ugnė – IT specialistė, iš pradžių laikė avis, antis, žąsis ir vistas, turėjo ir kelias bičių šeimas, tačiau galiausiai nusprendė – bitininkystė jiems labiausiai tinkanti veikla.
Su bitininkyste iš arčiau susipažino ir Gian Luca – apsiginklavęs specialia bitininkų apranga, nors ir su baime, tikrino, kaip verda gyvenimas aviliuose, vėliau ir pats išbandė jėgas sukant medų.
Paragavęs šeimos siūlomų medaus gaminių, neseniai 40-ąjį jubiliejų atšventęs laidos vedėjas išbandė dar vieną naują patirtį – poilsį su bitėmis, kuris maloniai nustebino.
Įkvėptas naujų patirčių ir gardžiausių medaus ir jo gaminių skonių, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir kibo į darbus virtuvėje. Šių pikantiškų vištienos sparnelių medaus padaže receptą verta užsirašyti, nes juos gaminti norėsis vėl ir vėl.
Pikantiški vištienos sparneliai medaus padaže
Reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių;
- 3 v. š. medaus;
- 3 v. š. sojos;
- Svogūnų laiškų;
- 2 vnt. čili pipirų;
- 2 vnt. česnako skiltelių;
- Citrinos.
Salotoms:
- Pomidorų;
- Alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų;
- Čiobrelio.
Eiga:
Į dubenį dedame vištienos sparnelius, pilame medų ir sojos padažą. Svogūnų laiškus susmulkiname ir beriame ant sparnelių.
Smulkiai supjaustome čili pipirus ir dedame į marinatą kartu su česnako skiltelėmis. Užspaudžiame citrinos sulčių, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10 minučių.
Paruošiame salotas: pomidorus supjaustome, pagardiname druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir čiobreliu.
Sparnelius kepame ant nedidelės kaitros 10-15 minučių vis pavartydami ir patepdami medaus ir sojos mišiniu. Skanaus!