Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.);
Gaminimas:
Išvardintus ingridientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Perneškite į vėsią patalpą ir kai tik bus noras, patiekite prie mėgstamo patiekalo.
Patarimas: jei ruošite šparagines pupeles, jas sudėjus į stiklainį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol išvirsite marintą. Tada vandenį nupilkite ir užpilkite marinatą.
Šaltinis: http://oditele.blogspot.se