Reikės: 200 g baltos duonos; 2 saujos virtų, smulkių pupelių; 1/2 obuolio (geriausia rūgštesnio); 100 g sūrio; 2,5 valg. š. majonezo; 1 valg. š. šviežios, susmulkintos petražolės; saulėgrąžų aliejaus kepimui; druskos.
GAMINIMAS
Duoną supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubelius ir kepame, maišydami ant vidutinės ugnies, kol šie gražiai apskrunda. Iškepusius kubelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Palikite atvėsti.
Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Sūrį taip pat supjaustome mažais kubeliais.
Obuolį, sūrį, pupeles ir keptą duoną sudedame į vieną dubenį, pagardiname majonezu, petražole ir druska. Išmaišome ir patiekiame.
Šaltinis: Lithuania in the USA