Mėsos suktinukams reikės: 600 gr. kiaulienos arba jautienos nugarinės, 1-2 virti kiaušiniai, 1 svogūnas, truputis krapų ir petražolių, pipirų ir druskos, morka, svogūnas ir lauro lapas troškinimui, riebios grietinės, truputis miltų, jei reikės padažui sutirštinti.
Gaminimas:
Virtą kiaušinį supjaustykite ir sumaišykite su pakepintu svogūnu, bei žolelėmis. Apiberkite druska ir pipirais. Toliau visa eiga, kaip ir prieš tai aprašytame recepte. Prieš dedant grietinę į padažą, į ją įdėkite truputį miltų ir gerai išmaišę supilkite į nukoštą padažą. Užvirinkite.
Šio įdaro dėkite ant jautienos gabaliuko krašto ir kai visą jį išdėliosite- susukite.
Galą persmiekite metaliniais smiegtukais arba apvyniokite siūlu (daug vynioti nebūtina). Tik siūlą imkite kuo tamsesnį ir nebijokite- jis tikrai nenudažys jūsų suktinukų ar padažo. Užvyniojus šviesiu sūlu, po troškinimo sunkai jį atrasite. Paprasčiausiai jis įgaus suktinuko spalvą.
Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką ir lauro lapą., o ant jų sudėkite suktinukus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 1 val. Jei norite galite suktinukus prieš tai apkepti, o tik po to troškinti.
Išsitroškinus suktinukus išimkite ir atvyniokite kiekvienam siūlus, jei jų nesusmeigėte. Sudėkite juos į gilią lėkštę ir uždengę, padėkite kur šiltai. kad ir į mikrobangų krosnelę (šildyti nereikia) ar paprasčiausiai uždenkite rakšluosčiu.
Padažą nukoškite ir jei norite tirštesnio- sutirštinkite jį 1-2 a.š. miltų. Tam nedideliame puodelyje išmaišykite miltus su dalimi padažo ir supylę atgal į puodą užvirinkite. Padažą galite užpilti ant suktinukų ar pateikti atskirai padažinėje.
Prie suktinukų labai tiks bulvių košė ir bet kokios daržovės (šviežios, marinuotos ar keptos).
Šaltinis: Gera virtuvė