• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ežiukas rūke – geriausias apibūdinimas padavėjo, kuris dirba darbą, apie kurį nieko neišmano, ir dar dirba jį įjungęs tik pirmą pavarą.

23

Ežiukas rūke – geriausias apibūdinimas padavėjo, kuris dirba darbą, apie kurį nieko neišmano, ir dar dirba jį įjungęs tik pirmą pavarą.

REKLAMA

Šioje apžvalgoje papasakosiu ne apie vieną tokį ežiuką, o pasigirsiu atradęs visą ežiukų pamainą.

Apžvalga

Tad „Čili pizza“ ir katinų nuotykiai vienoje iš jų picerijų Vilniuje. Žmonių nemažai, beveik užimti visi staliukai. Kaip suprantama padavėjai bėgioja, imituodami darbą.

Rašau imituodami, nes tą darbą išmanau, ir jei matau padavėją, kuris nunešęs vienam staleliui sąskaitą nenurenka gretimo stalelio, o tuščiomis bėga atgal prie baro, tad darau išvadą, kad tai padavėjai, kurie vienu metu atlikti kelių darbų nesugeba, todėl belieka darbą imituoti.

Picerijoje, kaip ir daugelyje kitų vietų, saugomas miškas, tad meniu tenka skenuoti telefonu stovelyje esantį barkodą ir patiekalus rinktis savo išmaniajame įrenginyje.

REKLAMA
REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Priimdamas užsakymą padavėjas mus įspėjo, kad užsakymo teks luktelėti apie 45 minutes. Tai mūsų neišgąsdino, nes ir patys supratome, kad esant vos ne pilnai salei svečių virtuvės pajėgumai turėtų pradėti strigti.

REKLAMA

Pasiflorų arbata – 4,00 eur. Gal pasiflorų kaina Pasaulio rinkoje kyla panašiu greičiu, kaip kyla aukso kainos, bet už arbatą picerijoje mokėti 4 € man asmeniškai atrodo nelogiška.

Imbierų arbata – 2,99 eur. Imbierų arbatos išvaizda kiek skurdesnė, bet už tai ji 25% pigesnė.

Tad ateityje tikrai žiūrėsiu meniu ir į arbatų kainas, nes 4 € už arbatą galima mokėti tik švenčiant gimtadienį, ir, jei geriau pagalvojus, jei tas gimtadienis jubiliejinis.

REKLAMA
REKLAMA

Vištienos filė kepsnys – 10,99 eur. Kai po 15-20 minučių atnešė vištienos kepsnį, pagalvojau, kad virtuvė sukasi greitai ir tų 45 minučių, kurias minėjo padavėjas, neprireikė mūsų užsakymui pagaminti. Bet aš klydau… Pasirodo iškepė tik kepsnį, o picos ne.

Tad sėdžiu ir stebiu, kaip Katinienė besimėgaudama ir neskubėdama valgo. Aišku, ji pasiūlė ir man iš mandagumo, bet aš atsisakiau, nes tikėjausi, kad jei neatnešė kartu abiejų patiekalų, tai bent praėjus 10 minučių man atneš tą picą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet praėjo visos 25 minutės, per tą laiką Katinienė spėjo pavalgyti, kai pagaliau man atnešė picą.

Peperoni – 10,99 eur. Ir čia prasidėjo įdomioji dalis. Pirma padėjęs picą padavėjas nenurinko tuščios kepsnio lėkštės, kuri buvo specialiai pastumta link jo į priekį.

Antrą paklaustas: ar toks patiekalų nešimas su pauze tarp jų darant 25 minutes pagal juos yra normalu. Ir ką jūs galvojate, jis net neatsiprašė, o atvirkščiai pasakė, kad tai gerai.

REKLAMA

O jūs norėjote, kad tas kepsnys šaltų, ir vėliau būčiau atnešęs jį kartu su pica, ar geriau, kad aš jį atnešiau nelaukęs karštą?Štai toks panašiai buvo jo pasiaiškinimas.

Apibendrinimas

Reziumuodamas noriu pasakyti, kad aš noriu, jog jūs klientus aptarnautumėt prisilaikydami bent elementarių etiketo taisyklių.

Tarp kurių jau padavėjo pradžiamokslyje parašyta, kad patiekalai tam pačiam stalui patiekiami KARTU.

REKLAMA

Tam, kad aiškiau būtų priimti informaciją mūsų stalą aptarnavusiam „ežiukui rūke“, paaiškinsiu jam pavyzdžiu: įsivaizduok, žmogau, kad tu atneši mamai kepsnį, o su ja atėjusiam vaikui užsakytą picą atneši vos ne po pusvalandžio.

To vaiko mama tave į žemę įmūrytų kartu su virtuvės pamaina, jei jos mažylis pusvalandį krioktų laukdamas picos. O aš ką, palaukiau ramiai, už tai čia išsiliesiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečia. Jei picerijoje virtuvės darbuotojai nesugeba dirbti koordinuodami užsakymus, tai gal reikia „Čili Pizzai“ grįžti tik prie picų, tada eilė eis konvejeriu, ir prie tų pačių stalų svečiai maistą gaus vienu metu, ir jūsų padavėjams nereiks prie stalo kurti pasakų bandant pasiteisinti.

Nes šiuo metu su vienu pečiumi jūsų „pickepys“ nori bėgti lygiagrečiai su virtuvėje prie griliaus skrendančiu „Boingu“.

REKLAMA

Šios termo lempos yra geras dalykas, bet jos tikrai neskirtos išlaikyti patiekalo temperatūrą pusvalandį. Tad jos, manau, čia tik dėl grožio.

P. S. Apie picos skonį, kaip ir apie jos kainą, nerašysiu, nes grįžęs iš Italijos nenoriu liūdinti tautiečių, gyvenkite iliuzijose tol, kol nepradėjote keliauti…

Padavėjo darbą vertinu 1 / 5, maistą 3 / 5. Tai bendras – 2 / 5.

Naujienų portalas tv3.lt kreipėsi į  „Čili pizza“ komentaro. Gavę atsakyma, straipsnį papildysime.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Debile, jei proto turėtumei namuose oi,oi kokį patiekalą pasigamintumei. Bet durniu gimei, tokiu ir numirsi.
Pats dirbk, o nesąmonių nerašynėk....
Nori..? Picerija.. ne prabangos restoranas.. uz tokia suma- apsitarnauk pats..
,,išmanau darbą,, DDD.
Kokio velnio kemšį į save tą picerijos brudą?....DEBILAS,o ne ,,išmanantis darbą,,
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų