• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai retas gero maisto mylėtojas idealius pietus galėtų įsivaizduoti be traškių bulvių. Pasirodo, kad daugelis kepant bulves iki šiol daro klaidas, kurios visą skonį tik sugadina. 

Tikriausiai retas gero maisto mylėtojas idealius pietus galėtų įsivaizduoti be traškių bulvių. Pasirodo, kad daugelis kepant bulves iki šiol daro klaidas, kurios visą skonį tik sugadina. 

REKLAMA

Štai kokias klaidas, pasak Džeimso Oliverio, daro namuose orkaitėje bulves kepantys žmonės:

Pamirštate pašiaušti bulvių kraštus

Ši procedūra reikalinga tam, kad bulvės orkaitėje įgautų traškumo. Virtuvės šefas Džeimsas Oliveris sako: „Nupilkite vandenį, o tada jas gerai pakratykite kiaurasamtyje – taip bulvių kraštai gerai nebus tokie lygūs.“

Kepimo skardoje nepaliekate pakankamai vietos

Bulves į skardą sudėkite vienu sluoksniu, kad jos iškeptų tolygiai bei nesusispaustų, rašoma dailystar.co.uk. Džeimsas pataria: „Svarbiausia, kad skardoje būtų tik vienas bulvių sluoksnis – taip jas galėsite gerai pagardinti druska ir pipirais.“

Nežinote Džeimso Oliverio bulvių suspaudimo gudrybės

Džeimsas bulves orkaitėje kepa 30 minučių, o tuomet jas kiek suspaudžia, kad jos būtų traškesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Jis paaiškino: „Pirma bulves orkaitėje kepu maždaug pusvalandį 190 laipsnių temperatūroje, kol jos įgauna auksinės spalvos. Maždaug po pusvalandžio galėsite pradėti daryti stebuklus bulvių trintuvu. Taigi, ši procedūra reikalinga tam, kad padidėtų bulvės apatinio paviršiaus plotas. Reikia trintuvu bulves šiek tiek suspausti. Rekomenduoju išbandyti šį metodą – tikrai nesigailėsite.“

REKLAMA

Pamirštate pagardinti žolelėmis arba jas įdedate per vėlai

Nepamirškite patiekalo pagardinti žolelėmis. Jas ant bulvių reikia dėti praėjus maždaug pusei kepimo laiko. Džeimsas paaiškino: „Norime ne tik maksimalaus traškumo faktoriaus, bet ir maksimalaus skonio faktoriaus. Aš žoleles dedu dabar, nes išsiaiškinau, kad jei jas dedate iš pat pradžių, taip, skonis būna puikus, bet žolelės pajuoduoja, jas valgyti tokias yra nemalonu. Tačiau jei žoleles sudėsite kepimo viduryje, išgausite daug daugiau jų kvapo.“

Virtuvės šefas rekomenduoja naudoti česnakus, rozmariną, čiobrelius, lauro lapus – tai bulvėms suteiks ryškesnį skonį. Sudėję žoleles bulves kepkite dar 25–30 minučių, o tuomet jas jau galima patiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų