• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ir vėl įsitikinau, kad seni, geri patiekalai ryškiai lenkia tuos dabartinius mandrius skonio prasme. Pamenu šį patiekalą publikavo kas netingėjo ir buvo labai mėgiamas, tad šį kartą prikeliu šį kepsnį dar kartą ir rašau receptą į savo tinklaraštį” – sako Odeta.

8

„Ir vėl įsitikinau, kad seni, geri patiekalai ryškiai lenkia tuos dabartinius mandrius skonio prasme. Pamenu šį patiekalą publikavo kas netingėjo ir buvo labai mėgiamas, tad šį kartą prikeliu šį kepsnį dar kartą ir rašau receptą į savo tinklaraštį” – sako Odeta.

REKLAMA

Vištienos kepsniui reikės: 3 vištienos krūtinėlės filė, 2 kiaušinių, 1 st. miltų, pagal skonį druskos, pagal skonį maltų pipirų, pagal skonį žolelių mišinio vištienai, 2 v.š. sviesto, 2 v.š. miltų, 1/2 st. sultinio vištienos, 4 marinuotų agurkų, 2 v.š. agurkų skysčio, 2 skiltelės česnako, aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlės filė perpjaukite pusiau, lengvai pamuškite ir pagardinkite druska, pipirais bei žolelėmis. Jei turite laiko, galite palikti pasimarinuoti, o jei nėra laiko- kepkite iškart. Kiaušinius išplakite, miltus suberkite į lėkštę.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos krūninėlę pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada miltuose ir dėkite kepti. Kepkite po 4 min. iš kiekvienos pusės ant nelabai stiprios liepsnos.

REKLAMA

Iškepus mėsai - atidėkite.

Švarioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišykite, kol sutirštės. Palengva pilame sultinį ir vis maišome, kad nebūtu gumuliukų. Sudedame smulkintus agurkus ir česnakus ir vis maišome.

Gale virimo supilame agurkų marinatą, gerai išmaišome ir išjungiame viryklę. Jei trūksta skonio, pagardinkite prieskoniais. Mums užteko skonio iš agurkų.

Į lėkštę dedame vištienos kepsnį ir apliejame padažu. Valgome su norimu garnyru.

Šaltinis: Samčio užrašai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų