Obuolių pyragas niekad neatsibosta.
Jums reikės:
- 0.75 st cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 4 kiaušiniai
- 100 ml klevų sirupo
- 8 obuoliai
- 2 pakeliai sausainių („Gaidelis“ ar pan)
- sviesto skardai patepti
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimas:
Obuolius nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame. Sausainius sulaužome rankose, tik ne per smulkiai. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius dedame į obuolius ir sausainius, ten pilame cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Galiausiai į tešlą labai atsargiai įmaišome kiaušinio baltymus, išplaktus iki standžių putų. Kepame pyragą orkaitėje apie 25 minutes. Ištraukiame pyragą ir gausiai apipilame sirupu ir dar dedame į orkaitę ir pakepame iki 10 minučių
REKLAMA