Pomidorai. Šių daržovių laikymas šaldytuve sustabdo jų nokimą ir panaikina skonį. Tokiu atveju pomidorai pradeda keisti savo cheminę struktūrą bei tuo pačiu juose mažėja lakiųjų organinių junginių kiekis, kuris yra atsakingi už daržovės skonį. Nuo šalčio taip pat gali kisti pomidorų tekstūra bei spalva, daržovė tampa itin minkšta, praradusi spalvą bei neskani.
Bulvės. Bulvėms reikia vėsios ir sausos vietos, tačiau jokiu būdu šių daržovių nelaikykite šaldytuve. Pasirinkus laikyti tokioje vietoje bulvių krakmolas pradeda kisti į cukrų. Dėl šios priežasties daržovės pakeičia savo įprastą spalvą, tekstūrą bei skonį. Išvirus bulves, laikytas šaldytuve, jos gali turėti nemalonų saldų skonį.
Svogūnai. Svogūnus reikia saugoti vėsioje, sausoje bei vėdinamoje patalpoje, tačiau šaltas šaldytuvas tam nei kiek netinka. Vis dėlto, jei svogūnai nulupti ar iš anksto supjaustyti, juos verčiau dėkite į šaldytuvą. Taip pat svogūnai tokiame pavidale gali būti laikomi sandariai uždaryti maistui skirtose dėžutėse. Tokiu būdu daržovės tinkamai gali išsilaikyti net iki septynių dienų.
Duona. Šaldytuvas yra išties labai netinkama vieta duonai. Nors, kaip žinia, šaltis gali gana efektyviai stabdyti procesą, leidžiantį duonai pasenti, šaldytuvas, visgi, duos atvirkščią rezultatą – tik paspartins produkto senėjimą. Dėl šios priežasties namų sąlygomis rekomenduojamą duoną laikyti, tiesiog, kambario temperatūroje.
Bananai. Šaldytuve laikant visiškai prinokusius bananus, jie gali ilgiau išlikti tinkami naudojimui. Vis dėlto, jei į šaldytuvą įdėsite bent šiek tiek žalius vaisius, sustabdysite jų nokimą. Net žalius bananus jau išėmus iš šaldytuvo, šie neprinoks, o tik pajuoduos. Kodėl taip vyksta? Bananai yra tropiniai vaisiai, todėl savo ląstelių sienelėse neturi natūralaus pasipriešinimo šalčiui.
Česnakai. Tiek plastmasiniuose maišeliuose, tiek šaldytuve česnakai pradeda pelyti. Geriausias būdas juos išlaikyti kuo ilgiau tinkamus naudoti – laikyti kambario temperatūroje, sausoje ir tamsioje vietoje, kurioje taip pat yra ir pakankama oro cirkuliacija.