Nustebinkite savo vaikus: 3 patarimai Helovino stalui | tv3.lt
  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Helovinas nėra įprasta šventė Lietuvoje, tačiau kiekvienais metais vis labiau populiarėja tiek moliūgų pjaustymas, tiek persirengėlių vakarėliai, kuriuose puikuojasi šios šventės tematika puošti patiekalai. Bene labiausiai Helovino pramogos patinka vaikams. Jeigu nusprendėte šiemet savo atžaloms surengti tokį vakarėlį, maisto ekspertė Aistė Rasmussen turi 3 idėjas šventiniam stalui.

Helovinas nėra įprasta šventė Lietuvoje, tačiau kiekvienais metais vis labiau populiarėja tiek moliūgų pjaustymas, tiek persirengėlių vakarėliai, kuriuose puikuojasi šios šventės tematika puošti patiekalai. Bene labiausiai Helovino pramogos patinka vaikams. Jeigu nusprendėte šiemet savo atžaloms surengti tokį vakarėlį, maisto ekspertė Aistė Rasmussen turi 3 idėjas šventiniam stalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarė siūlo nustebinti mažuosius šokoladiniais voratinkliais puoštais keksiukais, įdarytais kiaušiniais bei mėsos kukuliais, primenančiais zombių akis.

REKLAMA

Kiaušiniai su alyvuogių voriukais

Kiaušiniai, tikras baltymų šaltinis, juose gausu augančiam organizmui vertingų medžiagų, todėl maisto ekspertė šventės pradžiai siūlo pasigaminti būtent kiaušinių užkandį. Alyvuogių voriukais puošti įdaryti kiaušiniai, be abejonės, nustebins mažuosius. Jei norite vaikams pagaminti vieno kąsnio užkandį, kulinarė pataria naudoti putpelių kiaušinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kietai išvirkite 6 kiaušinius, juos atvėsinkite, nulupkite ir perpjaukite pusiau. Išimkite kiaušinių trynius ir atskirame dubenyje sumaišykite juos su 2 šaukštais majonezo, 50 g tuno savo sultyse bei žiupsneliu druskos ir pipirų. Kiaušinių masę sudėkite atgal į kiaušinius ir papuoškite iš juodųjų alyvuogių išpjaustytais voriukais“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėsos kukuliai – zombių akys

Kad per šventes vaikai neprivalgytų vien tik saldumynų, pagrindiniam patiekalui IKI maisto ekspertė pataria jau pabodusius mėsos kukulius pakeisti į specialiai Helovinui paruoštus, į zombių akis panašius kukulius.

REKLAMA

„Dideliame dubenyje sumaišykite 400 g kiaulienos ir jautienos faršo, įmuškite 2 kiaušinius, įtarkuokite 50 g fermentinio sūrio, įberkite truputį džiūvėsėlių ir mėgstamų prieskonių. Iš pasiruoštos masės suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įspauskite kukuliuose nedidelę duobutę ir į ją įdėkite šaukštelį lydyto sūrelio. Griežinėliais supjaustykite žaliąsias alyvuoges ir dėkite po vieną griežinėlį ant kukuliuose suformuotos duobutės su lydytu sūreliu, į alyvuogės viduriuką įspauskite rudąją raziną. Garnyrui paruoškite saldžiųjų bulvių. Supjaustykite griežinėliais žalias bulves, jų vidų išpjaustykite norimomis formomis ir kartu su kukuliais kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių“, – sako Aistė Rasmussen.

REKLAMA

Voratinkliais puošti moliūgų keksiukai

Moliūgai, dėl savo gausių maistingųjų medžiagų atsargų yra ypač naudingi augančiam vaiko organizmui. IKI maisto ekspertė pastebi, kad vaikai ne itin mėgsta šią daržovę, todėl jei pritrūkote idėjų ką pagaminti mažiesiems, kulinarė siūlo išbandyti itin gardžius moliūgų keksiukus, kuriuos galėsite leisti papuošti patiems vaikams.

„Į didelį dubenį supilkite 220 g miltų, įberkite 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių, pusę šaukštelio druskos, 2 arbatinius šaukštelius cinamono ir viską gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite 135 g rudojo cukraus, 2 didelius kiaušinius, 120 ml aliejaus, 80 ml pieno ir apie 200 g išvirto ir sutrinto moliūgo. Palengva į sausų produktų mišinį supilkite pagamintą masę ir mediniu šaukštu gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir į pasiruoštas keksiukų formeles supilkite masę – kepkite apie 18-20 minučių. Atvėsusius keksiukus papuoškite sūrio kremu (sūrio kremą sumaišykite su kondensuotu pienu ir prieš puošiant gerai atvėsinkite), o ant viršaus su lengvai pašildytu šokoladu išpieškite voratinklį“, – pasakoja kulinarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
-->
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų