Gal todėl prekybininkai sako jau sulaukiantys pirkėjų, dešimtimis perkančių Velykų simbolį šventiniam stalui. Ir ne tik vištų kiaušiniai turi paklausą.
Močiutė Stefanija eina į vištidę rinkti kiaušinių. Moteris sako dalis jų - maistui, o dalis jau bus atidedama Velykoms. Stefanija užtikrina, kaupti kiaušinius šventėms jau pats laikas.
Taip moteris daro kone kasmet. Ir lupasi, kaip priduria Stefanija, kiaušiniai išvirti, tie, kurie prieš virimą paguli ilgiau. O štai Renatas sako priešingai. Iš vištidės atneštus kiaušinius į puodą žmona deda kone Velykų išvakarėse. Tad šeimininkai jų niekada nekaupia. Sako mėgsta šeima tik šviežius ir įrodo, kad net ir švieži, jo vištų kiaušiniai tikrai lupasi ne ką blogiau nei ilgiau pagulėję.
Vyras nemelavo, kiaušiniai tikrai nusilupo paprastai, lyg būtų gulėję kelias savaites. Renatas sako ne kiaušinių laikyme gero lupimo paslaptis – svarbiausia dar karštus išvirtus juos kuo greičiau įdėti į ledinį vandenį, tada ir švieži lupsis puikiai. Renato kaimynė sako, kad ne tik dėl lupimo Velykų simbolį pirks jau po kelių dienų, ir nelauks Velykų išvakarių.
Močiutė Elena - kiaušinių prekeivė. Į kamerą kalbėti moteris nenori. Tačiau be jos pasidalija įspūdžiais – kiaušinių paklausa, kaip ji pastebėjo, jau šoktelėjo. Žmonės perka juos dešimtimis. Ir dažnas sako pasidedantis šventėms. Du eurus už dešimtį kaimiškų kiaušinių prašanti moteris sako juos parduodanti šviežius. Tad žmonės gali drąsiai laikyti šventėms.
Nusiperkame iš Elenos ir mes dešimt gražuolių. Patikriname, ar jie tikrai švieži. Nes, kaip sako Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai, būtina žinoti, kaip išsirinkti kiaušinius, kad ant Velykų stalo nepadėtume puvėsio. tad mums specialistas pažeria patarimų, kaip patikrinti produkto šviežumą.
Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: