Šią savaitę Vilniuje vėl duris atvėręs viešbutis „Neringa" ne tik grįžta prie senojo pavadinimo, bet ir viliasi susigrąžinti nuo seno jį ir ypač jo kavinę-restoraną garsinusį išskirtinumą.
Savininkams teks gerai pasukti galvas, kaip suderinti viešbučio ir restorano istoriškumą ir laikotarpio diktuojamus modernumo poreikius.
Dar sovietmečiu garsėjo viešbučio restoranas-kavinė. Kavinės interjerą 1959 m. sukūrę architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai tais laikais buvo itin novatoriški, už tai kritikuoti Maskvos centrinėje spaudoje.
Tokia antireklama kavinę išgarsino ir išpopuliarino. Čia nuolat rinkdavosi ne tik bohema, bet ir inteligentijos grietinėlė", akademinis jaunimas, čia nuolatiniuose muzikos vakaruose skambėjo pirmosios lietuviško džiazo improvizacijos, kone ant kiekvieno staliuko garavo legenda tapę „Neringos" kavinėje kepami Kijevo kotletai.
Šiandien tai seniausias restoranas Vilniuje ir, beje, vienintelis su išlikusiu interjeru, kuris buvo paskelbtas valstybės saugomu paminklu).