„Kodėl gervuogės? Nes pati jas labai mėgau ir nerasdavau niekur, kur galima jų nusipirkti. Rinkoje yra mažai jų, nedidelė pasiūla, labai vertingos, gana paprasta jas auginti“, – pasakoja Jolita.
Gervuogių augintoja pastebi, kad lietuviai labiau pripratę prie braškių, aviečių, o gervuogė jiems – ganėtinai nauja uoga. Pati Jolita vis dar gyvena Vilniuje ir tik baigusi darbus vyksta į sodybą, kur darbai sezono metu niekad nesibaigia.
„Iš tikrųjų šitą uogą yra labai sunku užauginti ir tai mažai turbūt kas supranta bei įvertina. Turguje prekiauju pati ir man visai patinka, bet manau, kad labiau eisiu per perdavinėtojus tuo keliu. Į ekologiškų produktų parduotuves irgi daug pati vežu ir jiems gana gerai sekasi pardavinėt, taip pat pardavinėjame „feisbuke“. O kas nori, kviečiame skintis patiems“, – tikino naują uogų auginimo verslą pradėjusi vilnietė.
Jolita sako, kad gyvenant tarp miesto ir kaimo svarbu pasirinkti tinkamus augalus ir tinkamas veisles, kad kuo mažiau būtų darbo.
Gervuogių kilogramas kainuoja 6–7 eurus ir kaina panaši išsilaiko visą sezoną. Tačiau jos ir negali būti pigios. Daug investicijų reikalauja uogyno įkūrimas, o ir priežiūros šioms uogoms reikia daug.
Daugiau vertingų patarimų apie gervuogių auginimą žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Svajonių ūkis“ žiūrėkite sekmadieniais 09.00 val. per TV3.
VISĄ LAIDĄ RASITE: