Jums reikės: pusantro kilogramo lašišos, 150 gramų rūkytų lašinių, 150 gramų maltų džiūvėsių, 1 kiaušinio, druskos, pipirų pagal skonį.
Padažui: 400 gramų pievagrybių, 300 mililitrų pieno, 3-4 šaukštų miltų, 50 gramų sviesto.
Lašišą sumalame kartu su lašinukais. Įdedame prieskonius ir džiūvėsėlius, viską gerai išmaišome. Iš masės formuojame kotletus, paniruojame džiūvėsėliuose.
Apkepame iki gelsvumo, dedame į kepimo formą ir pašauname į orkaitę. Kepame 30 minučių, įkaitintoje iki 190 laipsnių.
Ruošiame padažą. Pievagrybius supjaustome. Į ištirpdytą sviestą sudedame grybus, kepame apie 5 minutes. Į pieną įdedam miltus ir gerai išplakame. Išplaktą pieną pilame ant puevagrybių ir maišome, kol sutirštės.
Šaltinis: Ingridux virtuvėlė