Kylant beveik visų produktų kainoms, tai gali padėti pažvelgti į mūsų buities įpročius ir išsiaiškinti, kaip galime sutaupyti. Vienas ekspertas pasidalijo, kaip mūsų šaldytuvo pertvarkymas gali turėti įtakos energijos vartojimui ir, svarbiausia, maisto produktų galiojimo trukmei.
Chrisas Beasley iš namų draudimo bendrovės pateikė keletą patarimų, kaip sutvarkyti šaldytuvą, rašoma mirror.co.uk.
„Tai gali atrodyti akivaizdu, bet reikia turėti sistemą. Organizuotumas reiškia, kad žinote, kur rasti visus produktus, ir mažiau tikėtina, kad šaldytuvo gale turėsite maisto, kurį užmiršite. Tai reiškia, kad bus mažiau maisto atliekų, o tai naudinga aplinkai ir jūsų kišenei, nes neperkate produktų, kuriuos jau turite“.
Tada Chrisas pasidalijo, kur geriausia laikyti tam tikrus produktus. „Visi šaldytuvai turi šiltesnes ir šaltesnes dalis, nes skirtingi maisto produktai iš tikrųjų geriausiai išsilaiko skirtingomis temperatūromis.
Kur laikyti produktus?
Mėsa ir žuvis
„Mėsos ir žuvies produktus reikia laikyti šaltai, vėsiausioje šaldytuvo dalyje. Norėdami tai patikrinti, galite naudoti termometrą. Dauguma žmonių tikriausiai yra pastebėję, kad šalčiausia vieta yra šaldytuvo gale, nes atidarius duris šiltesnis oras pirmiausia patenka į priekį.
Vaisiai ir daržovės turėtų būti laikomi tam skirtuose skyriuose, nes ši šaldytuvo dalis nėra tokia sausa kaip likusi dalis, o tai reiškia, kad joje viskas turėtų ilgiau išbūtų šviežia“.
Pienas
Daugelis žmonių pieną laiko šaldytuvo durelėse, tačiau tai gali būti ne pati geriausia vieta išlaikyti jo šviežumą.
„Durelių skyriai iš tikrųjų yra šiltesni nei likusi šaldytuvo dalis. Jei manote, kad pienas išsilaiko neilgai, pabandykite jį laikyti pagrindinėje šaldytuvo dalyje.
Pagardai ir padažai paprastai turi ilgesnį galiojimo laiką ir jų nereikia laikyti tam tikroje temperatūroje šaldytuve, todėl jie paprastai gerai išsilaiko durelėse arba viršutinėje lentynoje. Tas pats pasakytina ir apie gėrimus buteliuose. Šaldytuvo durelėse jie ne tik nesuges, bet ir bus lengviau pasiekiami“, – aiškina specialistas.
Kiaušiniai
Ekspertas teigė, kad kiaušiniai geriausiai išsilaiko pastovioje temperatūroje, „todėl galite pastebėti, kad jie geriau išsilaiko viršutinėje arba vidurinėje šaldytuvo lentynoje“.
Maisto likučiai
Maisto likučius reikia laikyti tam tikru būdu, kad jie nesugadintų kitų šaldytuve esančių daiktų.
„Jei gaminote maistą, prieš dedant jį į šaldytuvą, palikite tinkamai atvėsti. Jei į šaldytuvą įdėsite karštą arba šiltą maistą, tai padidins likusio šaldytuvo temperatūrą ir kiti maisto produktai, jau esantys šaldytuve, gali greičiau sugesti“, – nurodo specialistas.