JAV mokslininkai skelbia, kad graikiniai riešutai yra sveikiausi ir žmogaus organizmui naudingiausi iš visų riešutų.
Pensilvanijoje (JAV) dirbantys mokslininkai tikina, kad, lyginant su kitais riešutais, graikiniuose riešutuose yra didžiausias antioksidantų kiekis. Antioksidantai žmogaus organizmą apsaugo nuo įvairių ligų, informuoja BBC.
Mokslininkai teigia, kad visi riešutai turi maistingųjų savybių, tačiau graikiniai – žmogaus organizmui naudingesni ir sveikesni už žemės riešutus, migdolus, pekano riešutus ar pistacijas.
Devynių skirtingų riešutų rūšių antioksidantų kiekį išanalizavęs Scrantono universiteto daktaras Joe Vinsonas nustatė, kad saujoje graikinių riešutų yra dvigubai daugiau antioksidantų, nei tokioje pačioje saujoje kitokios rūšies riešutų.
Daktaras taip pat tvirtina nustatęs, kad graikinių riešutų antioksidantai yra kokybiškesni bei aukštesnės energinės vertės.
Antioksidantai žmogaus organizmui yra būti. Jie oksidacijos metu sustabdo grandininę reakciją, kuri naikina ląsteles. Su šia problema kovoja ir vitaminas E, tačiau graikiniuose riešutuose rasti antioksidantai yra iki 15 kartų galingesni už šį vitaminą.
Riešutų maistinė ir energetinė nauda organizmui yra gerai žinoma: didelis kiekis naudingų baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų.
Ankstesni tyrimai parodė, kad reguliarus ir saikingas jų vartojimas gali apsaugoti nuo širdies ligų, vėžinių susirgimų, diabeto bei kitų sveikatos sutrikimų.
„Žmonės dažniausiai graikinius riešutus valgo niekaip neperdirbtus, todėl gauna maksimalų kiekį naudingųjų antioksidantų“, – tvirtino Daktaras J. Vinsonas.