Antioksidantai yra medžiagos, kurios saugo ląstelės nuo žalingų medžiagų. Nustatyta, kad spragėsiuose antioksidantų koncentracija yra gerokai didesnė, nes pačiuose spragėsiuose tėra 4 proc. vandens. O vaisiuose ir daržovėse antioksidantų koncentracija yra mažesnė, nes jie yra labiau praskiesti vandeniu, kurio vaisiuose ir daržovėse yra gerokai daugiau. Mokslininkai nustatė, kad vienoje spragėsių porcijoje yra iki 300 miligramų antioksidantų, o tai yra beveik dvigubai daugiau nei porcijoje vaisių (160 miligramų).
Mokslininkai savo ruožtu perspėja, jog tai, kad spragėsiuose yra daugiau antioksidantų, nereiškia, kad nereikia valgyti vaisių ir daržovių, kuriuose yra gerokai daugiau vitaminų ir kitokių maistinių medžiagų.
„Spragėsiai yra puikus užkandis, kurį sudaro 100 proc. neapdirbtų grūdų. O visi kiti grūdai yra perdirbami ir maišomi su kitais. Net jei ant jūsų dribsnių dėžutės parašyta, kad tai „neskaldyti grūdai“, tik šiek tiek daugiau nei 51 proc. produkto sudaro neskaldyti grūdai. Viena spragėsių porcija suteiks daugiau nei 70 proc. per dieną rekomenduojamų suvalgyti neskaldytų grūdų“, – teigia mokslininkai.