Kotletams reikės: Kiaulienos faršo (galima ir kitos mėsos) – 500 g; Pekino kopūsto – 80 g; Svogūno (mažo) – 1 vnt.; Manų kruopų (sausų) – 1 valg.šaukštas; Kiaušinio – 1 vnt.; Druskos, pipirų – pagal skonį.
Padažui reikės: Cukinijos jaunos neperaugusios – 1 vnt.; Smulkintų konservuotų pomidorų – 1 skardinės; Paprikos saldžiosios – 1 vnt.; Svogūno – 0,5 vnt.; Česnako – 1–2 skiltelės; Druskos, pipirų – pagal skonį; Džiovintų bazilikų – žiupsnelio; Džiovintų raudonėlių –žiupsnelio; Vandens – truputį.
Kotletų viršui reikės: Fermentinio sūrio – 50 g; Šviežių krapų – 1 sauja.
GAMINIMAS
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, manų kruopas, smulkintą pekino kopūstą, smulkintą svogūną, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 7 pailgus kotletus.
Paruoškite padažą: česnaką ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Suberkite supjaustytas paprikas, supjaustytą cukiniją, smulkintus pomidorus, prieskonius ir įpilkite vandens. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite.
Padažą supilkite į kepimo indą, sudėkite kotletus.Kepkite 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 60 min. Užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūris išsilydys.Iškepus ant kotletų užberkite smulkintų krapų.Patiekite su bulvių koše.
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai