Pigūs skrydžiai į Tenerifę: https://avia.lt/skrydziai/salys/Ispanija/Tenerif%C4%97/ Kultūra ir istorija besidomintiems žmonės būtina apsilankyti La Laguna miestelyje, kurio pastatai ir gatvelės yra pačios seniausios ir autentiškiausios visoje saloje, o vaikštinėdami La Orotava miestelyje pasijusite lyg Pietų Amerikoje, kadangi dauguma ispanų konkistadorų nukariautų teritorijų perėmė labai panašų architektūrinį stilių.
Tenerifės virtuvė - skonių gausa ir paprastumas
Tenerifės gyventojų virtuvė gerokai skiriasi nuo kontinentinėje Ispanijos dalyje mėgiamų patiekalų – salos gyventojai mėgsta sočiai ir gausiai pavalgyti, gamina nesudėtingus, tačiau labai sveikus ir skanius, iš vietinių ingredientų paruoštus patiekalus, mielai ragauja jūros gėrybes, žuvį, tačiau neatsisako ir kiaulienos, avienos, ožkienos, triušienos. Saloje taip pat gerokai gyvesnė šeimos restoranų tradicija - nedidelių restoranėlių virtuvėje neretai sukasi mama, už baro stovi ar turistus gatvėje kalbina ir vidun kviečia tėvas, o ūgtelėję vaikai vikriai sukiojasi tarp staliukų.
Tenerifės virtuvę būtų sunku įsivaizduoti be česnakų, prieskoninių žolelių ir kokybiško aliejaus. Lankantis saloje būtina paragauti labai mėgiamų raudonojo ir žaliojo mocho padažų, kurie gaminami iš česnakų, aliejaus, kmynų, paprikų, citrusų sulčių. Šie padažai valgomi su balta duona, o taip patiekiami prie nedidelių, su lupenomis virtų bulvyčių, kurios yra vienas žinomiausių Tenerifės patiekalų. Beje, bulvytes reikėtų valgyti su lupenomis!
Kelionės į Tenerifę metu būtina vaišintis ispaniškais užkandžiais - tapas, nuo kurių įvairovės tiesiog sukasi galva! Ragaukite ančiuviais arba paprikomis kimštų alyvuogių, marinuotų svogūnėlių, agurkėlių, morkų, paprikų ir alyvuogių vėrinukų, grilyje keptų mažų kalmarų arba didelių kalmarų žiedų tešloje, su įvairiais padažais tiekiamų krevečių..