Su amžiumi mūsų medžiagų apykaita lėtėja. To rezultatas - papildomi kilogramai. Nustebsite, tačiau tam, kad taip nenutiktų, iš jūsų mitybos raciono reikia ne išbraukti tam tikrų produktų, o jų pridėti. Štai jie.
Mėsa
O su ja ir visi kiti produktai, kuriuose daug baltymų - ankštinės daržovės, žuvis, kiaušiniai.Virškindamas tokį maistą jūsų organizmas sunaudos daug daugiau energijos, nei jam tektų “susitvarkyti" su riebalais ar angliavandeniais. Be to, baltymų gausus maistas ilgam apsaugos nuo alkio jausmo - taigi nušausite du zuikius vienu šūviu.
Prieskoniai
Ir pirmiausia - raudonieji pipirai. Jie tikra ta žodžio prasme “užveda" organizmą, priversdami jo sistemas dirbti greičiau. Šaukšteliu maltų pipirų pagardinus lėkštę sriubos, medžiagų apykaita pagreitėja 23 proc. Efektas trunka 30 minučių.
Košė
Pusryčiai - būtini.Jeigu žmogus nevalgo pusryčių, jo organizmas visą dieną dirba sulėtintu tempu. Pusryčiai padeda išlaikyti svorį tiems, kurie neseniai laikėsi dietos. Geriausiai papusryčiauti sočiai - košės, dribsnių, varškės.
Vanduo reikalingas mums ne tik gyvybei palaikyti, bet ir efektyviai padeda virškinant maistingąsias medžiagas ir deginant kalorijas. Gerkite daug ir pageidautina šalto vandens - kad sušildytų skystį, organizmas sudegins dar papildomai kalorijų. Nesimėgaukite per dideliais kiekiais saldžių ir angliarūgšte prisotintų gėrimų.
Šis daugeliu naudingųjų savybių pasižymintis gėrimas, be kita ko pagreitina ir medžiagų apykaitą. 3-4 puodeliai žaliosios arbatos per parą papildomai sudegina 50-60 kilokalorijų. Tai gal ir nėra labai daug, bet vis šis tas...