Marinatas:
3l vandens, 3v.š cukraus, 6v.š druskos, 300ml acto 9%, krapų stiebai ir žiedynai, česnako skiltelės, juodųjų pipirų, garstyčių sėklyčių, lauro lapų
Pomidorų priklausomai nuo dydžio, aš sunaudojau nedidelį kibirėlį gan smulkių pomidorų~60g svorio.
Pomidorus rinktis mažesnius ar vyšninius. Juos gerai nuplauti ir keliose vietose įdurti. Marinatui užvirti vandenį, tuomet berti druską, cukrų, pirpirus, laurą bei garstyčias.
Druskai ir cukrui ištirpus pilti actą. Į sterilizuotus stiklainių dugną dėti krapus(prieš tai nuplikius verdančiu vandeniu) bei česnaką, bei dėti pomidorų (galima ir su kaupu).
Pomidorus užpilame karštu verdančiu marinatu, pridengiame dangeteliais ir paliekame 10-15 min pravėsti. Tuomet marinatas nupilamas ir vėl užverdamas ir vėl užpilami pomidorai ir užsukami dangteliai. Stiklainiai apverčiami ir atvėsinami.
p.s. stiklainius sterilizavau indaplovėje( jos neturint idealu išplauti soda, ir perlieti verdančiu vandeniu), į 0,5l stiklainį dėjau po 1 skiltelę česnako, lauro lapelį ir 1/2a.š gartyčių sėklų.
Į litrinius atitiknamai daugiau. Vyšninius pomidoriukus atrinkau ir konsevavau atskirai nuo didesnių. Į marinatą galima įdėti čili pipiriukų, gvazdikėlių, ar krieno šaknies. prieklausomai ką mėgsti. Marinavimuisi rinkausi pomidorus tvirta skūrele, atvirnkau pernokusius ar pažeistus.
Recepto šaltinis: Skanūs kąsneliai