Visi mėgsta gardžius sausainius. Namuose jų pasigaminti iš tiesų labai lengva – pakanka vos keleto ingredientų. Tačiau gali būti liūdna, kai juos kepant orkaitėje sausainiai per plačiai išsilieja ir iškepa per ploni. Tuomet jie būna per traškūs ir per vidurį nesusiformuoja norima „pagalvėlė“.
Laimei, yra labai paprasta išeitis. Ja pasinaudoję kaskart iškepsite minkštus ir gardžius sausainius. Breanna Leggett šia gudrybe pasidalino savo sukurtoje grupėje „Pinch of Yum“. Šioje Feisbuko grupėje dalinamasi gausybe gardžių ir nesudėtingų receptų ir maisto gaminimo gudrybių, rašoma dailystar.co.uk
Breanna įkėlė paaiškinimą ir jį komentavo taip: „Tiems, kurie norėjote daugiau maisto gaminimo gudrybių – pagaliau! Nuo šiol kasdien įkelsiu po naują sumanymą!“
Jos įraše patariama: „Sausainius pradėkite kepti keksiukų formoje. Jie nesukietės ir išliks minkšti, nes keksiukų formoje tešla per daug neišsilies.“
Keksiukų formą galima nebrangiai įsigyti bet kurioje parduotuvėje. Šis puikus sumanymas užkerta kelią sausainių tešlai per daug išsilieti į šonus ir sausainiai neišeina per ploni ir sudžiūvę. Jei norite per vidurį minkštų sausainių, naudokite rudąjį, o ne baltąjį cukrų – taip jų konsistencija bus tobula. Dar galite į tešlą įmaišyti vieną papildomą kiaušinio trynį (baltymo į tešlą nedėkite), jei norite, kad sausainiai išeitų storesni.
Breannos gerbėjams šis sumanymas labai patiko – daug kas po jos įrašu žymėjo draugus bei šeimos narius, taip dalindamiesi nauja gudrybe virtuvėje.