Dalinamės net trimis būdais, kuo galite pakeisti majonezą, jeigu šio nebeliko šaldytuve arba norisi rinktis sveikesnę, mažiau kaloringą, panašios tekstūros alternatyvą.
Avokadas
Avokadas, kaip ir majonezas, pasižymi ne tik puikiomis skoninėmis savybėmis, tačiau ir kremine tekstūra. Supjaustę avokadą gabalėliais sutrinkite jį gerai šakute, kol šis taps panašus į užtepėlę.
Pagardinkite juo skrebutį ar kiaušinius. Taip avokado užtepėlė ne tik puikiai atstos majonezą, tačiau ir suteiks daugiau naudos sveikatai, kadangi šiame vaisiuje yra daugybė skaidulų.
Humusas
Majonezą galima taip pat iškeisti ir į humusą. Šis iš avinžirnių pagamintas gardėsis taip pat gausus skaidulų, o taip pat ir baltymų. Savo kremine konsistencija jis nė kiek nenusileis majonezui.
Be to, humusas puikiai tiks ne tik sumuštiniams, tačiau ir prie tuno salotų, alyvuogių ar kaparėlių, rašoma cookinglight.com.
Graikiškas jogurtas
Graikišką jogurtą vietoje majonezo galima puikiai naudoti norint paskatinti daugybę įvairių patiekalų. Jis tiks ne tik prie įvairių mišrainių ar salotų, tačiau ir su kitais patiekalais.
Sveikata jums taip pat padėkos, kadangi graikiškame jogurte yra kur kas daugiau baltymų, o taip pat ir naudingų mikroelementų, vitaminų.