Kai kurie maisto produktai yra geriausias vitaminų ir maistinių medžiagų šaltinis mūsų odai. Įtraukus šiuos maisto produktus į savo mitybos racioną, jie maitina ir apsaugo odą nuo atšiauraus aplinkos poveikio. Oda atrodys geriau vartojant daugiau vaisių, daržovių, riešutų, uogų ir kitų produktų.
Uogos
Mėlynės, braškės, gervuogės, slyvos ir džiovintos slyvos. Šie vaisiai turi daug antioksidantų, kurie padeda apsaugoti odą nuo atšiauraus aplinkos poveikio, pavyzdžiui, saulės daromos žalos. Jie saugo ląsteles nuo pažeidimų ir išlaikyti odą jaunatvišką ir lygią.
Riešutai ir sėklos
Migdolai, graikiniai riešutai ir Braziliški riešutai yra puikus maistinių medžiagų šaltinis, kuris maitina odą. Graikiniai riešutai turi omega riebiųjų rūgščių, migdolai – magnio ir vitamino E, o Braziliškuose riešutuose gausu seleno ir A bei E vitaminų. Linų sėklose taip pat gausu riebiųjų rūgščių, padedančių sumažinti cholesterolio kiekį.
Lašiša
Lašiša – turtinga riebiųjų rūgščių, kurios maitina odą. Jei nesate žuvies gerbėjas, tada rinkitės kalakutą, nes jame yra seleno, B grupės vitaminų, geležies ir cinko.
Špinatuose yra labai daug įvairių maistinių medžiagų, tačiau mažai kalorijų. Jų sudėtyje yra B grupės vitaminų, vitamino A bei E. Kitos daržovės, gražinančios odą: saldžiosios bulvės, morkos, ropės lapai.
Neskaldyti grūdai
Neskaldytuose grūduose taip pat yra seleno, kuris sumažina odos vėžio riziką. Savo racione atsisakykite nesmulkintų grūdų produktų miltų, duonos, makaronų ir konditerijos.
Žalioji arbata
Žalioji arbata yra žinomas antioksidantas ir turi priešuždegiminių savybių, todėl puikiai tinka odos ir bendros sveikatos būklei gerinti. Ji taip pat gali būti naudojama norint sumažinanti akių paburkimą ar tamsius ratilus aplink akis.
Vanduo
Vandens hidratai aprūpina mūsų odos ląsteles iš vidaus. Įsitikinkite, kad geriate pakankamai gryno vandens per dieną (neįskaitant arbatos, kavos ir kitų skysčių).