Padavėja Londono restorane patiekia krevetes – tik jos ne tikros, o pagamintos iš augalų. Patiekia ir sumuštinius su vištiena. Tik šios vištos niekad nekudakavo – paukštiena taip pat augalinės kilmės. Ir mėsainius be mėsos. Ateities maistą demonstruoja maisto pramonės gigantai „Nestle“. Augalinę mėsą ir vištieną jie pasauliui parodė jau anksčiau, o štai krevetės – gurmanams skirta naujiena.
„Norime, kad skonis kuo labiau atitiktų tikrą. Tuomet žmonės lengviau pripras prie tokių produktų“, – sako „Nestle“ atstovas Stefan Palzer.
Tik rausva krevečių spalva – iš paprikos. Pati krevetė pagaminta iš žirnių baltymų.


„Vartotojai keičiasi: jie galvoja apie savo sveikatą, aplinkosaugą ir apie gyvūnų gerovę“, – tikina S. Palzer.
Visgi mums įdomesnis produktas, panašu, ne krevetės, o lėkštėse ant sumuštinių esantys kiaušiniai, kurie yra neatsiejama lietuviško stalo dalis. Tik kiaušiniai ne padėti vištų, o sukurti augalų mokslininkų. Juos galima ir kepti, ir dėti į pyragus ir kitus kepinius.
„Rinkoje yra kiaušinių pakaitalų, bet mūsų sudėtis geresnė. Sudėtyje 5 ingredientai: rapsų aliejus, sojų baltymai, natūralūs prieskoniai ir morkų sulčių ekstraktas. Viskas natūralu. O baltymų beveik tiek, kiek tikrame kiaušinyje“, – tęsia įmonės vadovas.
Verslininkai skelbia, kad jų kiaušiniuose gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Ir kad jau netrukus tokia augalinė kiaušinių masė atsiras Europos parduotuvėse. Verslininkai tikisi, kad žmonės pakeis savo įpročius ir atsisakys mėsos, kurią vartoja jau milijonus metų.