• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rrugsėjo 5-8 d. Rygoje vyks didžiausia Baltijos šalyse kulinarijos mugė „Rygos maistas 2012". Latvijos sostinės gyventojai bei svečiai turės galimybę sudalyvauti įvairiose maisto produktų bei jų ruošybos parodose, kulinarijos profesionalų rengiamuose konkursuose bei išgirsti idėjų apie sveikus, organinius produktus. Mugės metu taip pat vyks Kulinarijos festivalis, kuriame net 33 restoranai, kavinės ir barai lankytojus kvies paragauti išskirtinių patiekalų už itin patrauklią kainą.

REKLAMA
REKLAMA

17-ąjį kartą rengiama kulinarijos mugė Rygoje lankytojus supažindins su naujausiais maisto pramonės pasiekimais, maisto technologijų plėtra bei suteiks galimybę susitikti su žinomiausiais maisto produktų gamintojais bei aukščiausios klasės kulinarijos specialistais. Daugiau nei 500 įmonių iš 35 pasaulio valstybių, 13 nacionalinių Latvijos maisto pramonės atstovų bei nemažai maisto specialistų Rygos gyventojus ir miesto svečius kvies į mugės metu vyksiančią parodą, kurioje lankytojai galės susipažinti tiek su tradiciniais, tiek ir su gurmaniškais maisto produktais bei gėrimais. Be to, parodoje bus pristatomos naujausios maisto technologijos, moderni įranga, skirta ne tik maisto ruošimui, bet ir jo įpakavimui. Įdomių ekspozicijų netrūks ir ekologijos mėgėjams – parodos organizatoriai žada įdomius ir informatyvius ekologiškos bei organinės maisto pramonės pristatymus.

REKLAMA

Siekiant paskatinti Latvijos gyventojus dažniau pasimėgauti miesto kavinėse bei restoranuose siūloma patiekalų įvairove, „Rygos maisto 2012" metu bus organizuojamas Kulinarijos festivalis – puiki galimybė maisto gurmanams pasimėgauti išskirtiniais Rygos restoranų, kavinių ir barų pasiūlymais. „Kulinarijos festivalis – puiki galimybė, naudojant tradicinius, vietinius maisto produktus, atskleisti unikalų meniu, kulinarinius talentus bei pritraukti naujų klientų“, - teigė Latvijos viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Santa Graikste. Rugsėjo 1-9 d. vyksianti šventė suvienys net 33 miesto restoranus, kavines bei barus ir jų lankytojams suteiks išskirtinę galimybę pasimėgauti aukščiausios klasės maisto gaminimo subtilybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Mugės metu – renginiai ir profesionalų auditorijai

Renginių netrūks ir profesionalią patirtį maisto gaminimo srityje sukaupusiems kulinarijos specialistams. „Rygos maisto 2012" metu tarptautinė kvalifikuotų virtuvės šefų komisija įteiks net tris – „Geriausio Latvijos virėjo“, „Geriausio pradedančiojo virėjo“ bei „Geriausio Latvijos pyragėlių meistro“ – apdovanojimus. Kiekvienam titului laimėti bus surengti trys atskiri konkursai. „Geriausio Latvijos virėjo“ varžybų dalyviai turės pagaminti net tris patiekalus pagal iš anksto atsiųstus savo receptus, o geriausiojo titulas atiteks skonio, kompozicijos bei produktų harmoniją įgyvendinusiam virėjui. „Geriausio pradedančio virėjo“ konkurso metu bus siekiama paskatinti jaunuosius virtuvės specialistus tobulinti savo įgūdžius bei jau turimomis kvalifikacijomis pritraukti galimus darbdavius. „Geriausio Latvijos pyragėlių meistro“ titulas bus skiriamas skaniausio bei ypatingomis dekoracijomis pasižyminčio saldumyno autoriui. Visi laimėtojai bus apdovanoti specialiais rėmėjų įsteigtais piniginiais ar daiktiniais prizais.

„Rygos maistas 2012" mugės dalyviai taip pat turės galimybę sudalyvauti seminaruose, skirtuose aptarti įvairias šiuolaikinės maisto pramonės sritis: nuo žemės ūkio produktų iki maisto gaminių galiojimo laiką prailginančių technologijų, neįtraukiančių dirbtinių priedų E. Be to, rugsėjo 6 d. planuojama surengti tarptautinę konferenciją tema „Mityba ir sveikata“, kurioje bus aptariami įvairūs maisto pramonei keliami sveikatos ir saugumo reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų