Pavyzdžiui, žalia mėsa bus tokio minkštumo, kaip žmogaus skruostas, pusiau iškepusi – kaip smakras, o iškepusi – kaip kakta. Taip pat kai kurias kepamas mėsos rūšis galima patikrinti ir lyginant jų konsistenciją su delno dalimi, esančia iškart po nykščiu, žinoma, kaip rankos nykščio pakyla.
Jeigu paliesite rankos nykščio pakylą, laikydami ištiestą delną, tuomet pajausite panašų minkštumą į žalios mėsos. Jeigu tą pačia delno vietą liesite,nykštį sujungdami su rodomuoju pirštu (smiliumi) – pajusite tekstūrą, panašią į pusiau žalios mėsos. Sulietę nykštį su viduriniu pirštu, palietę rankos nykščio pakylą, pajausite, kokios konsistencijos būna kepama mėsa su krauju, o sujungę nykštį su bevardžiu pirštu – rožinės mėsos konsistenciją, atitinkamai, sujungę nykštį su mažyliu pirštu – pilnai iškepusios mėsos.