Skanus, burnoje tirpstantis cukinijos ir kalakutienos derinys.
Šiam patiekalui reikės (2 porcijos):
- žalios cukinijos;
- morkos;
- svogūno;
- 250 gr. kalakutienos arba jos faršo;
- sūrio;
- prieskonių.
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir sudėkite maltą mėsą (jei naudosite "pirktinį" kalakutienos faršą, aliejaus pilti nereikia). Sudėkite susmulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Cukiniją perpjaukite pusiau, atsargiai išskobkite šaukšteliu, minkštimą supjaustykite ir sudėkite į kepinamas daržoves. Pridėkite prieskonių.
Į išskobtą cukinijos "laivelį" pridėkite įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę 20-čiai minučių. Tiekite su ryžiais ir žaliomis daržovėmis.
Pastaba: vietoj cukinijos galima naudoti baklažaną, o į faršą dėti ir kitokių daržovių - paprikos, pievagrybių ir pan.