• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vis labiau auga ekologiškų maisto produktų paklausa. Šiuolaikinio vartotojo skonis tampa išrankesnis, keičiasi požiūris į mitybą, pradedama domėtis sveika gyvensena. Daugėjant sveikų maisto produktų vartotojų, privalo plėstis ir pasiūla. Galime pastebėti, kad prekybos centruose pirkinių krepšeliuose atsiranda vis daugiau ekologiškų, natūralių gaminių, ne išimtis ir mėsos produktai.

Lietuvoje vis labiau auga ekologiškų maisto produktų paklausa. Šiuolaikinio vartotojo skonis tampa išrankesnis, keičiasi požiūris į mitybą, pradedama domėtis sveika gyvensena. Daugėjant sveikų maisto produktų vartotojų, privalo plėstis ir pasiūla. Galime pastebėti, kad prekybos centruose pirkinių krepšeliuose atsiranda vis daugiau ekologiškų, natūralių gaminių, ne išimtis ir mėsos produktai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūraliai užauginta mėsa – brangu, bet sveika

Nors ekologiški produktai paprastai yra brangesni, „Bio“ ir „Eko“ etiketėmis pažymėtas maistas susilaukia vis didesnio pirkėjų dėmesio. Ekologiškų mėsos produktų paklausa taip pat vis auga. Maži ūkiai, nesiekiantys didelių gamybos apimčių ir siekiantys išsiskirti natūraliais mėsos gaminiais, t.y. mėsa be konservantų, stabilizatorių ir kitų priedų, prailginančių produkto vartojimo terminą, gali pasigirti, kad klientų jiems nestinga.

REKLAMA

Pastebėjus, kad Lietuvos ūkiuose natūraliai užauginti produktai susilaukia palankaus pirkėjų dėmesio, prekybos centrai taip pat nesnaudžia. Jose jau galime rasti ne tik atskiras ekologiškų, sveika mityba besirūpinantiems klientams skirtų produktų lentynas, bet ir natūraliai Lietuvos kaimuose užaugintų produktų asortimentą. Nors tokių maisto produktų kaina ženkliai skiriasi nuo įprastų, susidomėjusių jais pakanka.

REKLAMA
REKLAMA

Natūralia mėsa galime laikyti tą, kada gyvulys yra laikomas laisvėje ir minta natūraliu, o ne įvairiausiomis cheminėmis medžiagomis prigrūstu, pašaru. Stambiose gyvulių fermose, siekiant kuo greičiau dirbtinai užauginti gyvulius, imamasi įvairiausių nenatūralių auginimo priemonių, tokiu būdu ir pati gyvulio mėsa tampa nenatūrali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skaniai paruošti mėsą?

Net ir nusipirkus šviežią, natūralią mėsą, skaniai ir sultingai ją paruošti kartais yra sudėtinga. Dalinamės keliais paprastais patarimais, padėsiančiais pagaminti ypatingai gardžią vakarienę.

Rūgštus marinatas gaminamą mėsą visada padarys itin minkštą. Visgi, šiam marinatui nerekomenduojama naudoti acto, o vietoj jo rinktis citrinų ar laimų sultis. Šlakelis alkoholio taip pat mėsai gali suteikti nepaprasto minkštumo, jį geriausia naudoti patiekalą troškinant. Tokiu atveju alkoholis išgaruos ir patiekalą galės valgyti net ir patys mažiausi. Taip pat dar vienas naudingas ingredientas – garstyčios, suteikiančios mėsai sodrų kvapą bei skonį.

Be to, ruošiant bet kokį marinatą rekomenduojama niekada neatsisakyti gausiai įpjaustyti svogūnų. Jų išleidžiamos sultys mėsą daro taip pat minkštą ir sultingą. Ruošiant bet kokį maistą svarbu nepersistengti su druska. Mėsa yra savaime sūri, taip pat didelis druskos kiekis ją daro tik kietesnę, tad druskos naudojant minimaliai patiekalas bus ir sveikesnis, ir gardesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų