• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centruose sparčiai daugėja užsienyje pagamintų, bet lietuviškais prekės ženklais pažymėtų maisto produktų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus duona“, „Karūnos“ šokoladas, „Klaipėdos maisto“ dešros, „Obelių“ aliejus, „Bravo“ ledai, „Ragučio“ alus, „Veiverių“ margarinas - jie ne visais atvejais pagaminti Lietuvoje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Vartai“.

REKLAMA

Verslininkai nebijo kaltinimų dėl pirkėjų klaidinimo, mat tikroji kilmės šalis nurodoma ant prekės pakuotės. Jie tvirtina, jog tokia Vakarų Europoje paplitusi praktika vartotojams netgi naudinga. Žmonėms galima pasiūlyti gerokai didesnį pasirinkimą, kokybiškesnių ir pigesnių prekių.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienyje iškepta bendrovės „Vilniaus duona“ ženklu pažymėta duona sudaro iki 10 proc. įmonės produkcijos. Lietuviai jau pamėgo Estijoje kepamą skrudinti skirtą duoną „Toste“ ir sumuštinių duoną „Turtinga“.

„Mus valdanti kompanija turi kepyklas visose Baltijos valstybėse. Kadangi estai specializuojasi kepdami sumuštinių duoną, mes to nedarome, nes pirkti tokią pat įrangą neapsimokėtų“, - „Lietuvos rytui“ teigė bendrovės „Vilniaus duona“ generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių bendrovė „Vesiga“, gaminanti „Daumantų“ ženklu pažymėtą majonezą ir marinuojanti daržoves, iš užsienio veža marinuotus agurkėlius ir pomidorus savo sultyse. Lietuvos ūkininkai agurkėlių neaugina.
„Marinuotus agurkėlius mėgstančiai mano žmonai nepatikdavo, kad į Lietuvą vežami agurkėliai būna labai rūgštūs. Todėl mes sukūrėme lietuvio skoniui tinkamesnį receptą ir pradėjome agurkėlius marinuoti Turkijoje“, - sakė „Vesigos“ vadovas Saulius Grinkevičius.

Iš tolimų kraštų į Lietuvą vežami ir ledai „Bravo“, „Premia“ ar „Klasika“. Dauguma jų gaminami Estijoje, tačiau įdomesnės - sumuštinio, šokoladinio batonėlio - formos ledų Kauno pieno centras atsiveža iš Ispanijos, Čekijos, Lenkijos ir kitų šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų