• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atvėsus orams, namuose vis dažniau karaliauja bulviniai patiekalai. O koks lietuvis nemėgsta bulvinių blynų? Laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai pasidalins ypatingai skanių bulvinių patiekalų receptais.

Atvėsus orams, namuose vis dažniau karaliauja bulviniai patiekalai. O koks lietuvis nemėgsta bulvinių blynų? Laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai pasidalins ypatingai skanių bulvinių patiekalų receptais.

REKLAMA

Elena Karalienė pasiraitojusi rankoves gamino tradicinius Kėdainių blynus, o Gian Luca Demarco parodė kitokį būdą, kaip panaudoti bulves – gamino tobulą bulvių kišą su mėsa.

Kaip įprasta, Elena ir Gain Luca savo patiekalus ruoš ne vieni. Elena šį sekmadienio rytą gamins su tikra profesionale Juste, o Gian Luca – su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu.

Tradiciniai Kėdainių blynai

Reikės:

  • 3 kg bulvių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 200 g kiaulienos faršo;
  • Miltų;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Šviežių čiobrelių;
  • Grietinės.

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA

Sutarkuojame bulves su svogūnu. Mušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir dedame kelis šaukštus miltų. Gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome kiaulieną su smulkintu svogūnu. Pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.

REKLAMA

Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame pirmąjį sluoksnį tarkių masės. Ant viršaus klojame kiaulienos kotletą ir uždengiame bulvių mase. Kepame iš abiejų pusių po 4-5 minutes ant vidutinės kaitros. Patiekiame su grietine ir šviežiu čiobreliu ar krapais.

Tobulas bulvių kišas su mėsa

  • 2 kg bulvių;
  • 300 g kiaulienos faršo;
  • Parmezano sūrio;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • Skiltelės česnako;
  • „Maggi“ vištienos sultinio;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Šviežio čiobrelio;
  • 50 ml grietinėlės.

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA

Į verdantį vandenį dedame natūralų „Maggi“ sultinį. Sutarkuojame bulves ir sumaišome su parmezano sūriu. Mušame kiaušinį, dedame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.

Į įkaitintą keptuvę dedame mėsą, pagardiname česnaku ir čiobreliu. Kepame ir iš lėto pilame sultinį, leidžiame pasitroškinti.

Dubenyje sumaišome kiaušinį, grietinėlę, parmezano sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Gerai išplakame.

Kepimo formeles patepame sviestu ir klojame bulvių sluoksnį. Dedame apkepintą mėsą ir užpilame kiaušinio plakiniu. Kepame elektrinėje krosnelėje apie 10-12 minučių. Patiekiame su tarkuotu sūriu. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų