Didesnio nei 6 laipsnio stiprumo fermentuotų gėrimų gamyba sunyko 45,6 proc., silpnesnių – padidėjo 2,9 procento.
Tarpinių alkoholio produktų, kuriuose alkoholio koncentracija neviršija 15 proc., gamyba sumenko 9 proc., 15-22 laipsnių stiprumo – ūgtelėjo 30 procentų.
Vynų gamyba augo 1,2 procento.
Kitų alkoholinių gėrimų gamyba smuko 18,3 procento.
Visą gamybą vertinant absoliučiu alkoholiu, ji sumažėjo 17,8 procento.
2023-iaisiais Latvija alkoholinių gėrimų, neskaitant alaus, gamybą natūralia išraiška sumažino 18,8 procento.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!