Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Dar pakilkit į kovą dėl virtų bulvių su lūpynom, idiotai !!!
Teisingai
sitoje vietoje klumpiams net nera ko pykti.juk pavadino chlodnik litewskij.t.yra saltsriube lietuviska.bet klumpiai neteisingai isverte-lietuviska/turetu buti-zupa litewska/ sriuba.del ko cia gincas?
@bet
nes parase kad lenku.bet ka tu supranti
@nu
lenku,jaigu parase litewski?
@kaip
va taip kazkaip ivardijo kaip lenku ,o jiems po polski ar pa litewski tas pats .
klumpiakojai tiek krite i dugna,tiek neturi kuo didziuotis,kad sukilo,net kaip is ju pasivogta patiekala ateme.kas bus kaip kokie amerikenai parasys,kad klumpiai krepsinyje dugne? arba,kad ju vytautas didysis visai nebuvo didysis-buvo bailys is visu musiu pabeges? .....negalima to klumpiams sakyti-nes peticijomis uzvers...
@///
tu cia ka vapalioji kaip trenktas ruskis.
Kiaulieną mėgsta žydai, niam niam.
@Žydų maistas
Tu pazeidi mano teises į saviraiska ir egzistencija
Jūtūbėj įvedi CHILLED BEETROOT SOUP!! Ir randi,kad ją Azijoje gamina...
@Prieš veidrodį tegul kovoja
dabar visur gamina..
@nu
Klausimas yra nuo kada gamina.Lietuviai irgi picas gamina,bet tai ne lietuvių kilmės maistas.
@Prieš veidrodį tegul kovoja
nuo labai seniai ..kai ponai dar buvo :D
@nu
O daug Lietuvoje ponų buvo?
@Prieš veidrodį tegul kovoja
buvobuvo ,nepergyvenk
@nu
Kelintais čia metais buvo?
@Prieš veidrodį tegul kovoja
tu dar negimes buvai.
@nu
Ne tik aš,tu irgi.
Burokėliai domestikuoti II tūkstantmetyje pr. m. e. Viduržemio jūros regione. Išplito po Mesopotamiją, Kiniją. Maistui vartojamas šakniavaisis, taip pat švieži lapkočiai ir lapai. Lietuvoje iš burokėlių gaminamos sriubos (barščiai, šaltibarščiai, batviniai), mišrainės, sultys.
na, kad ne amerikoniska ar japoniska, ja
o ar reikia Europoje pestis?
Įrodyti labai paprasta:
Atsiverčiam lenkų istorinius metraščius, kur lenkai tyčiojasi iš lietuvių, kad šie savo virtuvėje daug vartoja burokių ir pasidarys aišku, iš kur šis patiekalas ir ką bendra jis turi su lenkais...
Atsiverčiam lenkų istorinius metraščius, kur lenkai tyčiojasi iš lietuvių, kad šie savo virtuvėje daug vartoja burokių ir pasidarys aišku, iš kur šis patiekalas ir ką bendra jis turi su lenkais...
@Waris
Lietuviai buroku nemarinavo.o,saltibarciams reikia butent marinuotu.
@bet
nebutinai..gerai ir su virtais
@nu
skonio reikalas kas Jums gerai.gal Jums gerai ir su keptais.bet receptas tai su marinuotais.
@tai
dar gimes nebuvai kai budavo ir be marinuotu.
Lietuviai ne pirma karta melagingai savinasi patiekalus-ju pamegti cepelinai-tai Vokieciu patiekalas Zepelin.tik Lietuviai dar juos pakrikstyjo didzkukuliais.Taip pat jie pasisavino Vokiskaji bankiuchen pervadindami i sakoti.siaip Lietuviu nacionaliniai patiekalai yra du-kasdieninis- virta rope ir silke su bulve,sventinis-zacirka.Ir taip atsitiko istoriskai-visais laikais Lietuva buvo Europos ubagynas.
@///
Ta pačią silkę,bėgdavo pas žydus pirkt,nes kitur nebuvo :D
@Istorinis sąvartynas
Silkės nebūtų jeigu ne žydai?:)
@A
Į Lietuvą baudžiauninkams ir valstiečiams,bet kokį skanesnį kąsnį,tik žydai savo krautuvėse parduodavo.Ir dar lupdavo pinigus negailėdami.Senelė,kai dar buvo gyva,pasakodavo,ypač kalėdiniu laikotarpiu,iš kur tarpukariu ant lietuvių stalų atsirasdavo silkė.Kas ją atveždavo ir kas prekiaudavo.Tu matau neskiri dabarties,kai pilni prekybcentriai silkės,nuo istorinės praeities.
@Istorinis sąvartynas
neaisku kas ten ka valge ,bet kazkaip isgyveno..kiaules augino ,o ruzkiai sake ir tas tingejo augint pvz.,pasakojo kas sibire buvo kad ruskiai daug ko is lietuviu ismokjo... o taitik pripusdavo kaip kiaules ,dar ir vokieciai yr sake kad ruskai yra swaines :D
@oi
Mane visada žavėjo vokiečių atvirumas prie stalo-riaugt,kliurkt subinę pakėlus.Jeigu to nėra,vadinasi šeimininkė prasta :D
@Istorinis sąvartynas
jo.. mokejo linksmintis :D
@oi
Jie ir dabar tokie,ekstra kultūringi.Eina į tūliką pašikt,tai kartu kavos puodelį pasiima,kad nebūtų taip nuobodu.
REKLAMA
REKLAMA
Kyla į kovą dėl šaltibarščių: sieks įrodyti visiems laikams, kad ši sriuba – lietuviška